Vad är en dvärg Schefflera?

March 21

Dvärg Schefflera är en perenn miniatyr växt som hör till Araliaceae familjen av växter. Det kan finnas naturligt i Taiwan och är en vintergrön buske. Även om det främst används som en krukväxt inomhus anläggning, kan den också placeras i en trädgård. Om den är korrekt beskuren, kan den formas till ett bonsaiträd. Dvärgen Schefflera liknar en liten palm.

Denna lilla buske eller miniatyr träd har en solid bas trunk. Det har flera enskilda grenar, som är ett ljusgrönt till ljusbrun färg. Blanka avlånga formade blad visas på grenarna och de är vikta i mitten med en enda tung ven. Dessa blad har också mindre ådror som löper genom dem, som är en mörkare grön färg.

I slutet av vintern till tidig vår, producerar dvärgen Schefflera röda blommor. Blomningarna är liten och lila-liknande och de är grupperade tillsammans i större kluster. Dwarf Schefflera blommor sägs ha en tilltalande, överväldig doft. Blommor som produceras av denna växt krypa in bladen och när de två kombineras, liknar växten ett paraply. Detta är anledningen till att denna anläggning är ibland till som en paraplyträd.

Dvärgen Schefflera är en tropisk växt, vilket innebär att den inte kan hantera kallare klimat eller temperaturer under en lång tidsperiod. Det kommer att frodas i temperaturer som inte går under 40 grader Fahrenheit (ca 4 C). De kan växa till mer än 12 meter i höjd (ca 3 m) och de kan utrymme ut hela 8 fot (cirka 2 m). Dessa mätningar endast tillämpas om trädet inte ska beskäras till en bonsai form.

De flesta tropiska växter måste placeras i direkt solljus, men dvärg Schefflera behöver också en liten mängd av nyans, speciellt när blommorna är närvarande. I högre temperaturer, kan den känsliga bladen och blommar skadas av för mycket solljus. Denna anläggning bör vattnas regelbundet och marken ska alltid vara fuktig. När planterade utomhus, kan yngre dvärg Schefflera rötter skadas av en överdriven mängd vatten. Plantorna bör placeras på en liten kulle för att låta vattnet rinna bort från rötterna.

Dwarf Schefflera får aldrig placeras runt små djur eller barn. Varje del av denna anläggning kan vara extremt giftigt om det förtärs. Medan föröknings, är det bättre att använda virkessåg stället för frön.