Vad är en Pothos växt?

March 21

Den pothos anläggningen, Epipremnun aureum eller Scindapsus aureus, anses vara den vanligaste inomhus krukväxt. Pothos växter är lätta att odla och underhålla, och blomstra i en mängd olika inomhusförhållanden. Med andra ord, kan anläggningen överleva varierande nivåer av ljus, temperatur, luftfuktighet, och vattning. Dessutom är pothos anläggningen en av få arter av krukväxter som kan växa utan naturligt ljuskälla. Generellt är pothos anläggningen har en lättsam botaniska Förutom inomhusutrymme.

Bladen av pothos anläggningen, även kallad Devilâ € s Ivy, är vaxartad och smidig. Olika sorter av pothos anläggningen har blad i olika färger. Den vanligaste sorten av pothos växten heter Jade Pothos, och har jämnt färgade gröna blad. The Golden Pothos har blad som är färgade med ojämn nyanser av gult och grönt. The Marble Drottning Pothos har blad som är lappade vitt och grönt. En nyare olika pothos, kallas Neon Pothos, har gröna och chartreuse blad.

Den pothos Anläggningen är tänkt att vara hemma i Salomonöarna i södra Stilla havet. Det är en lågväxande vinstockar som kan växa runt 10 meter lång. Den pothos anläggningen kan också användas som en hängande växt, i vilket fall det kan beskäras tillbaka för att uppmuntra mer tjocklek vid basen i stället sträcker vinstockar.

Vid basen av varje blad, där stammen av ledigheten möter vinstockar, det finns en liten, torr nub. Om pothos anläggningen växer nära marken, kommer detta nub utöka och bli en rot. Men om pothos odlas som en hängande växt, kan vinrankorna växer nedåt utan att komma i kontakt med någon yta. I detta fall kommer nopporna vid basen av varje blad förbli torr och kort, eftersom vinstockar fortsätter att växa på varandra följande blad.

Den pothos är också en mycket enkel anläggning för att propagera genom sticklingar. Att göra en kapning av ett pothos anläggning kräver helt enkelt att hitta kärnan på undersidan av vinstockar, och skära nedanför knoppen. Med andra ord, de nub, eller några noppor, bör ingå i den skärande tas från huvudanläggningen. Ett enkelt sätt att starta en ny pothos anläggning är att placera skär i ett glas vatten, och se till att kärnan är nedsänkt. På bara några dagar denna kärna kommer att börja att förlänga bildar en rot. Efter en vecka eller så, då roten vuxit och ser stark, skär ska placeras i jord och vattnade väl tills det är etablerat.

Pothos växter är också populär som en inomhusanläggning, eftersom de har visat att rena luften. I en studie som utförts av National Aeronautics and Space Administration (NASA), Pothos växter, tillsammans med andra inomhus sorter som spindel växt, krysantemum och Philodendron, visades att avlägsna betydande mängder giftiga kemikalier från luften. Studien, först publicerade i slutet 1980a € s, var ett samarbete mellan NASA och Associated Landskap Entreprenörer i Amerika (Alca). Den visade att toxiner såsom formaldehyd och bensen, som finns i farligt höga nivåer inne många kontorsbyggnader, skulle vara naturligt och säkert bort av krukväxter. Studien visade att pothos anläggningen var en av de mest effektiva arter i befria luften inomhus föroreningar.