Vad är Foto?

March 19

Biofilm är konsten att fånga bilder under skapandet av rörliga bilder. Förr i tiden, konstnärer som arbetar som filmfotografer förlitat allmänhet nästan uteslutande på kameror som fångade bilderna på film, men med tiden har video capture-teknik blir mer avancerade, och som ett resultat, är många filmer också med HD-digitalkameror och andra liknande anordningar. Tyngdpunkten i filmkonst är fånga bilder för filmer som är både vacker och kraftfull på det sätt de kör berättande. När det kommer till den visuella utformningen av en film, är filmfotograf vanligtvis en nära samarbetspartner med filmens regissör, ​​och är i allmänhet den näst högst rankade personen i de flesta film besättningar.

De förmågor som behövs på området för kinematografi är något liknande till de som behövs i stillbildsfotografering, men det finns också många skillnader. Kameran och skådespelarna rör sig ofta runt medan ett skott att fångas, så belysning över en hel scen och manipulation av kameran under rörliga sekvenser är båda ytterst viktiga aspekter. Det finns också många verktyg, såsom kamera dockor, att en filmfotograf fullo måste förstå, och dessa saker inte används i stillbildsfotografering.

Trots filmkonst är konsten att fånga bilder för en film, är filmfotograf själv inte nödvändigtvis den viktigaste person som ansvarar för hur en film ser ut. I många fall är direktör lika eller ännu mer ansvarsfull. Ofta får direktören välja vinklarna och kamerarörelser i en film, medan fotografen fokuserar på belysning och kameralinser eller andra tekniska aspekter. Dynamiken i denna relation kan variera ganska mycket beroende på de särskilda färdigheter regissören. Vissa regissörer vet väldigt lite om kameraarbetet, så de oftast fokuserar på att arbeta med aktörer; andra kanske har mer kunskap om foto och samarbeta mycket mer på de visuella aspekterna av filmen.

Det finns många olika sätt för en filmfotograf som påverkar hur en publik tycker om en filmscen. Små förändringar i belysning, manipulation av färgerna i ramen, och subtila justeringar av linser och fokus allt kan spela en roll för att skapa känslor. Ibland de metoder för filmkonst kan vara mycket flashiga och märkbar, vilket leder till filmer som är särskilt ovanligt i en visuell bemärkelse, men ibland är de mycket subtila och naturalistisk, ofta till den punkt där publiken inte ens blir medvetna om den visuella manipulation .

  • En film filmfotograf arbetar ofta i nära samarbete med filmens regissör.
  • Många kameror idag förlitar sig på digitala medier för att spara filer i stället för film.
  • Charles Lang var filmfotograf för den klassiska filmen "Some Like It Hot.".
  • Filmfotografer använder belysning för att manipulera publikens känslor.