Hur kan jag målar moln?

March 19

Moln är en härlig bild och motiv för konstnärligt arbete. Oavsett arbetar på en landskapsmålning eller skapa en väggmålning eller gräns för dina väggar, moln är symboliska för romantiska, drömmande och naturlig skönhet. Det finns flera faktorer att tänka på när man målar moln, baserat på dina medel, erfarenhet och mål.

Att måla moln, måste du först bestämma vilken typ du vill se. Beroende på sammansättning och höjd, moln finns i alla former och storlekar. Du kanske vill måla moln som är tunna och stripig, eller tunga dånande stormar. Vissa människor älskar fluffiga, marshmallow-liknande konsistens av cumulusmoln, medan andra föredrar den ojämna mönster av en makrill himmel. Överväga att ta referens fotografier eller forska typer av moln på nätet för att förfina det du vill måla. Många konstnärer tror att intensiv och studerade observation är en nyckel till att bli en skicklig målare.

Du kommer också att behöva bestämma färgen på himlen för att måla moln för ditt projekt. Föredrar du en multi-färgade, vibrerande solnedgången, eller pösiga vita moln mot en azurblå himmel? Använda akryl eller oljefärg, kan du måla moln och himmel samtidigt, blanda ihop färgerna på din duk eller vägg för att skapa rätt konsistens och förhållandet mellan moln till himlen. Liten eller ingen blandning kommer att göra tydliga moln mot en klar himmel, medan tunga blandning kommer att resultera i stripig, knappt existerande moln.

Du kanske tror att du bara behöver en färg för att måla moln, men observation kommer att visa dig att molnen är flera lager. Även puffiest av vita moln har någon skugga på dem, ge dem utseende djup och tyngd. Överväg att blanda nyanser med din bas färg för att göra skuggor, och vara redo att experimentera med den bästa placeringen av skugga och högdagrar. Om dina moln är främst vita, överväga att använda en akrylfärg som gör att du kan måla rätt över några misstag.

Några kända artister är kända för sin förmåga att måla dramatiska och fantastiska moln, och kan tjäna som en bra referens för blivande målare. Maxwell Parishâ € s berömda art-deco målningar har ofta landskap med framstående och vilda molnuppgifter. Likaså många av verk av franska konstnären William-Adolphe Boguereau har traditionell cloudscapes som används för att framkalla eller förstärka känslan av målningen.

Moln är tänkta att avfyra fantasin och inspirera dagdrömmeri, så donâ € t rädd för att experimentera. Använd djärva färger och stiliserade former, och känner inget behov av att göra dina målade moln se perfekt. Liksom snöflingor, varje moln unik i storlek, form och komposition. Dina målade moln kan vara din egen perfekta dagdröm, unik för dig och din egen konstnärliga vision.

  • När man målar vita moln mot en blå himmel, är det ibland lämpligt att använda inslag av rosa.
  • Målning moln närvarande vid solnedgången kan ge en multi-färgade målning.
  • Du kanske vill måla moln av ett inkommande storm.