Tips för att upprätthålla en professionell Tone på Twitter

October 18

Om du använder Twitter för marknadsföring, måste du ta flera saker i beaktande. Du måste balansera dina tweets så att du inte överbelasta (och förlora) dina anhängare som en följd av att publicera för många marknadsförings tweets. Du bör försöka att vara avslappnad och personlig i dina tweets, som ett sätt att interagera med dina potentiella kunder på en en-till-en grund. Detta inkluderar att ge dina anhängare med användbar information, även om den inte översätta till en försäljning.

Men oavsett om du tweeting om en rabatt eller dela användbar information om din nisch för att gynna dina anhängare, alltid hålla en professionell ton. Här är några tankar som hjälper dig att vara professionell när du är personligt på Twitter:

  • Inte göra något på Twitter du inte skulle göra personligen. Om du tänker på det, är Twitter en mycket personlig medium. Detta gör att du närmar dig potentiella kunder på ett unikt sätt. Men fråga dig själv om du skulle göra narr av en rolig dialekt av en kund. Troligtvis skulle du inte, så inte håna andra Twitter-användare om deras stavfel, trasiga länkar eller något de kan finna stötande.
  • Läs alltid noggrant och leta efter information i tweets om dina produkter eller företag. Begravd under en otäck klagomål från en upprörd kund kan vara en möjlighet att förbättra din produkt, din tjänst, och ditt företags image. Gör det bästa av det, genom att vara uppmärksam och läsa noggrant, visar empati och förståelse.
  • Undvik att göra negativa kommentarer om interaktion med kunderna. Även om du bara hade den värsta utbytet i historien med en kund, inte tweet något som "Kom precis av telefonen med den mest irriterande kund! Jag hatar det här jobbet "Om du väljer att twittra om din utbyte, leta efter en positiv spinn:"! Just assisterad annan kund i telefon ".

Medan du spenderar tid i sociala nätverk sfären, hör du orden öppenhet och äkthet mycket. Här är vad dessa termer betyder inom ramen för ett socialt nätverk:

  • Öppenhet: Att vara tydlig och rättfram i din kommunikation. I dina tweets, uppdateringar och blogginlägg, avslöjar så mycket information som du känner att du behöver. Inte gömma sig bakom företagens slöja på Twitter. Så länge du inte bryter mot några lagar eller regler, eller gör något olagligt, folk förväntar sig öppenhet. Och om du inte leverera det, kommer de sluta följa dig, i bästa fall. I värsta fall kommer de berätta för hela världen att du är en bluff.
  • Äkthet: Att vara sanningsenlig och ärlig. Gör inte upp falska konton i falska namn. Gör inte saker upp. Ljug inte. Om du måste hålla saker hemliga för företagens säkerhet, du är bättre att säga så än att ljuga om det.

    Till exempel, säga att du vill starta en ny produkt och skapa lite surr om det på Twitter. Den oäkta företaget skulle skapa fem Twitter-konton, alla med falska namn; samla så många anhängare som möjligt; och sedan börja pumpa ut olika tweets från varje konto som ett sätt att lura folk att tro en massa folk är intresserade av produkten. Den autentiska företaget skulle upprätta ett enda konto, och lista bolagets informationsgivning på kontot bio.