Hur man väljer en bra plantskola

April 6

Kanske du har bestämt att ersätta ett dött träd, så du vill köpa en ny. Kanske har du blivit inspirerad av grannens blomstrande trädgård och du har bestämt dig för att skapa din egen bakgård trädgård utrymme. Möjligen du vill välja en krukväxter träd till accent hörnet av ditt kontor. Oavsett anledningen till att du väljer att besöka en plantskola, kommer du definitivt vill köpa växter från den bästa plantskolan i stan.

  • Facility. Precis som med många saker i livet, första intryck roll. Hur känner du dig när du först gå genom dörren? Om förskolan är rent, snyggt, väl underhållna, och välkomnande, då växterna är förmodligen friska. Ett annat tecken på en bra plantskola är att butiken är anlagd bra och lätt att navigera.
  • Variety. En ansedd plantskola kommer att ha många växter att välja mellan. Du måste komma ihåg att vissa plantskolor specialiserade. Så, om du letar efter en viss växt, eller typ av anläggning, kanske du vill titta på ett av dessa specialist plantskolor.
  • Lämplighet. En bra plantskola kommer att anställa personal som är kunnig om de växter som kommer att växa i ditt område. De kommer också att försöka avråda dig från att köpa växter som inte kommer att frodas i ditt klimat eller vinodlingszon. Istället kommer de att rekommendera växter som passar dina behov, liksom blomstra, i din växande zon.
  • Pris. Det är inte klokt att handla s plantskola baseras enbart på priset. De bästa kvalitet växter är vanligtvis inte de lägst prissatta växter som du kan hitta. Tänk på att de växter som kommer att växa bäst i ditt område kan kosta lite mer. När allt skulle det vara en dålig investering att köpa en billigare anläggning, bara för att titta på det vissna och dö inom några månader bara för att du ville spara lite pengar.
  • Tjänsten. En bra plantskola har välutbildade människor som exakt kan svara på dina frågor och rekommendera växter för dina behov. Håll utkik för sin tjänst. Ett dåligt tecken är om den enda person tillgänglig för att svara på din fråga om din nya krukväxter palm är en tonåring som inte kommer att lägga ner sin mobiltelefon tillräckligt länge för att hjälpa.
  • Kvalitet. Välj en plantskola som erbjuder friska växter. Leta efter kompakta och robusta växter, snarare än fullvuxna växter om du vill växter för sängkläder. Extreme växttillväxt orsakas av dålig temperaturreglering i ett växthus. Mörkgröna växter anger korrekt gödsling, så leta efter mörkgrönt bladverk med ingen sjukdom, tårar i lövverk, eller trasiga bitar.

En bra plantskola personal kommer också att vara mer än glada att delta till dig. Om du går igenom dörren med en grov skiss av din trädgård planen, bör du kunna hitta en anställd som tar sig tid att gå igenom det med dig och hjälper dig att välja växterna det är väl lämpade för din terräng, ditt växande zon, och din smak. Om inte, då är du på fel ställe.