Återställning Plushies

April 8

Fyllda djur eller plushies som de också kallas, är några av de mest populära leksaker och samlar i världen. Du kan gå in i nästan vilken hem, och chanserna att få se åtminstone en plushie någonstans i hemmet är ganska bra. Grunderna i att återställa plushies är något som alla som har en bör lära sig. På så sätt kan du hjälpa till att hålla din och dina barns favorit plushie snygg.

  • Unstuff. Har du någonsin märkt hur, när du tvättar något, det blir vatten inloggad? Normalt är detta inte ett problem, men när du rengör en plushie det kan vara ett stort problem Lämnar fyllningen i innan du antingen tvätta den i en maskin, eller för hand, kan hamna orsakar fyllningen att bli blöt, hopklumpade upp, och har bakterier eller mögel växer på den. Före varje rengöring, ta bort fyllningen från din plushie.
  • Maskintvätt. Om du inte har en särskilt känslig plushie bör maskintvätt vara OK. Helt enkelt se till att du har tagit bort fyllningen, och att du har placerat den uppstoppade djur till ett kuddfodral. Sedan ställa in maskinen på den känsliga cykeln och låt den tvätta. Kuddfodral är att hjälpa till att skydda inte bara pälsen på din fyllda vän, men också de hårda plast ögon och andra odds och slutar från eventuella skador.
  • Handtvätt. Det finns en avvägning med handen tvätta en plushie. Även om det är mindre troligt att du kommer att skada din uppstoppade djur, kommer det att bli mer arbetsintensiv. När handen tvättar en plushie, vara säker på att du använder ett milt rengöringsmedel, och att du inte vrida ur uppstoppade djur av rädsla för att sträcka eller skada den. Hand tvätta plushie precis som du gör med andra stycke ömtåliga kläder.
  • Torka den. Torkning ett plushie kan vara lite knepigt eftersom du inte vill lämna ut det till bara lufttorka. Snarare bör du först köra den genom centrifugering av tvättmaskinen. Detta kommer att få den stora majoriteten av vattnet ur plushie, och kan påskynda torkningen oerhört. Efter att låta det gå igenom centrifuger kan du tryggt låta det lufttorka. Om ni insisterar på att torka plushie i torkskåp då först placera den i en kuddfodral, och sedan ställa värmen till sin lägsta inställningen. Kombinationen av kuddfodral och låg värme hjälper till att skydda pälsen från att bli skadad.
  • Använd kommersiella rengöringsmedel. Många leksaks och rengöringsmedel företag gör tillverkar några städare som har utformats speciellt för rengöring plysch uppstoppade djur. Ett exempel på detta är siegen nallebjörn Cleaner gjorts av Siege Chemical Company. Att sälja på runt $ 10 per flaska, det är lite dyrare än många andra rengöringsmedel som du kan använda i ditt hem. Den positiva sidan är att dessa städare är speciellt framtagen för att arbeta på en plysch leksak, och inte skadar det. Följer du anvisningarna som postat av tillverkaren.
  • Att handskas med matt päls. Hopslingrade päls är ett av de vanligaste problemen som en plushie kan uppleva. Tyvärr finns det ingen permanent lösning på tovigt päls, förutom att hantera aldrig din uppstoppade djur igen. Anledningen är att de oljor och smuts som finns inneboende i våra händer orsaka pälsen till matt över tiden. Ett sätt att du tillfälligt kan åtgärda problemet är genom rengöring och användning av ett ultrafina husdjur pensel på plushie päls. Men om du inte är försiktig, det kan också dra ut pälsen från din uppstoppade djur, vilket leder till kala fläckar.