Hur betalar jag för saker på en kryssning?

June 28

Den metod som passagerarna betala för saker på en kryssning beror ofta på vilken typ av fartyg och bekvämligheter som redan ingår i biljettpriset. Många större kryssningsfartyg fungerar som all-inclusive resorts, med nästan alla typiska kostnader (mat, logi, underhållning, utflykter, etc.) som ingår i det ursprungliga biljettpriset. Andra fungerar mer som lyxhotell, med enskilda konton öppnas för varje passagerare så att de kan ta ut saker till sitt rum.

Medan en avgift konto på ett kryssningsfartyg kan ge passagerarna möjlighet att debitera nominella kostnader och betala hela med ett kreditkort, betyder det inte en kryssning är en helt kontantlöst miljö. Passagerare som vill spela ombord, till exempel, måste ge sina egna pengar för att köpa spelmarker eller polletter. Det är inte ovanligt att hitta minst en sedelautomat (ATM) ombord på ett stort kryssningsfartyg med casino-typ spel.

Beroende på kryssningsfartyg s livsmedels- och dryckespolitik, kan passagerarna också betala för drycker på en kryssning, särskilt alkoholhaltiga drycker. Vissa kryssningsrederier erbjuder en separat dryck plan som tillåter passagerare att konsumera obegränsade mängder av alkoholfria drycker som läsk, te, kaffe och vatten för en nominell avgift. Om denna plan inte är tillgänglig, då passagerarna kan behöva en leverans av kontanter för att betala för icke-gratis drycker. Tipping bartendern eller vänta personal kan också kräva lite pengar om passageraren inte planerar att tippa alla tjänstepersonal vid slutet av kryssningen.

Utflykter kan ingå i det ursprungliga biljettpriset, men det betyder inte alla kostnader passagerarna kan ådra täcks. Kryssning paket omfattar vanligtvis saker som tillhandahålls på skeppet, inte verksamheten kryssaren kan delta i de länder de kryssningsfartyg kan besöka. Transport inte arrangeras av kryssningsrederi för en organiserad rundtur får inte ingå i biljettpriset. Passagerare kan ha möjlighet att köpa mat eller presentartiklar med sin egen valuta, men de kan också ha att göra arrangemang för att utbyta sina pengar för lokal valuta.

I allmänhet bör passagerare på ett kryssningsfartyg planerar att bära några kontanter med sig på resan, även om de flesta av de nominella kostnaderna kan belasta en enskild gästkonto och betalas med kreditkort i slutet av resan. Om en passagerare planerar att spendera mycket tid i en hamnstad, med ett utbud av kontanter för att täcka mat, underhållning och resekostnader kan vara särskilt viktigt.

  • Många kryssningar kan du ladda saker till ditt rum.
  • Grupp spela blackjack på en kryssning.
  • Människor på en kryssning kanske vill ha kontanter till hands att tippa deras bartender.