Vilka är de positiva hälsoeffekterna av Kefir?

June 17

Kefir är en jäst dryck gjord av mjölk och har samma konsistens som flytande yoghurt. De probiotika, eller friska bakterier, i kefir förbättra matsmältningssystemet och immunsystemet. Dricka kefir också är ett hälsosamt sätt att få kalcium, vilket är viktigt för starka ben och tänder, samt protein och viktiga vitaminer. Kefir är tillverkad av pulveriserad kefir förrätt eller från kefir korn bildas av nyttiga bakterier och jäst.

Matsmältningssystemet kräver nyttiga bakterier att fungera korrekt. Sund tarmflora kan slås ut av antibiotika, lämnar matsmältningssystemet försvagas. När skadliga bakterier bygga upp i matsmältningssystemet som ett resultat av en obalanserad kost och dålig hälsa, de sänker nivåerna av de nyttiga bakterierna. En av fördelarna med kefir är dess förmåga att ersätta och förbättra nivåer av sund tarmflora, som angriper och ersätta de skadliga bakterier. En servering av kefir förser tarmarna med miljarder av nyttiga bakterier i mängder vanligtvis högre än vanlig yoghurt.

Probiotika, namnet för levande bakteriekulturer som finns i kefir och andra jästa livsmedel, förbättra immunförsvaret genom att hjälpa kroppen svarar på skadliga bakterier. Diarré orsakad av en dålig kost, antibiotika eller resor, till exempel, kan förbättras med probiotika som finns i kefir. En av fördelarna med kefir är dess förmåga att lugna och behandla colon irritabile, och det kan bidra till att förebygga vaginal jäst infektioner och urinvägsinfektioner samt.

Kefir är tillverkad av fermenterad mjölk. Kefir korn eller pulveriserad kefir starter, blandas i mjölken. Kefir korn är en gelé koloni består av 30 olika nyttiga mikroorganismer. En av fördelarna med kefir är att kornen leva för evigt med tillbörlig omsorg. När kefir korn erhålls, kan göras denna dryck på obestämd tid med en leverans av mjölk.

Kalcium är en viktig dietary mineral för att bygga och upprätthålla starka ben och tänder. Det är också viktigt för muskeltonus, reglering hjärtrytm och allmänt nervsystemet hälsa. Fördelarna med kefir inkluderar en hög kalkhalt. En servering av kefir ger 30 procent av det rekommenderade dagliga intaget av kalcium. Dricka kefir hjälper också kroppen att ta upp kalcium från andra livsmedel.

Kefir har en syrlig smak och är naturligtvis något kolsyrat. För att få nytta av kefir, kan den läggas till smoothies, blandat med frukt eller konsumeras vanligt. Det är en bra källa till protein, med 4/3 av en kopp (ca 6 ounces) av kefir tillhandahåller ca 10 gram protein. Tillsammans med hög protein och kalciumhalt, ger kefir även vitamin B12, magnesium, folat och riboflavin samtidigt som låg i kalorier.

  • Kefir kan hjälpa till kallare colon irritabile.
  • Mjölk, som används för att göra kefir.