Vilka är de olika typerna av Kitchen Kapsel Sets?

June 12

Set Kökskapsel kan kategoriseras av material konstruktion, lock typ och form. Material som vanligen användes för kapslar innefattar akryl plast, keramik, glas eller rostfritt stål. Kapsel material kan formas för att bilda rundade, rektangulära eller organiskt-formade kropparna. Lock för kapseln kroppen kan komma i olika former, inklusive men inte begränsat till skruv-on, snap-on eller en låsklämma packning lock.

Ett brett utbud av köksutrustning kapsel kan användas för att organisera, försköna och förvara mat. Dessa behållare kan variera i pris beroende på olika faktorer inklusive antalet kapslar och materialtyp. Varje typ av behållare har varierande styrkor och svagheter som bör utvärderas innan de köper.

Dunkar av akrylplast är i allmänhet det billigaste och oftast väger mindre än andra lagringsmaterial. Akryl kanistrar är oftast transparenta, vilket hjälper till att blanda med ett brett utbud av inredning. Plasten transparens gör det också enkelt att identifiera livsmedel utan att behöva öppna behållarna.

Under senare år har plastbehållare kommit under eld för att innehålla giftiga monomerer, såsom Bisfenol A (BPA) och ftalater. Till skillnad från polykarbonat och polyvinylklorid (PVC) plast, dock är akryl relativt säker. Kombinationen av överkomliga priser, estetik och säkerhet har gjort akryl kanistrar ett populärt val för många.

Några av nackdelarna med akrylplast är mindre hållbarhet och lägre slaghållfasthet jämfört med andra typer av material. Härdat glas är en typ av kapselmaterial som erbjuder ökad styrka och hållbarhet. Med tanke på glas är inte porös, kan kapslarna också användas för att lagra våta livsmedel såsom såser, mixar och lösningar utan att absorbera mat lukter eller färgning av materialet. Liksom akrylplast, är glas genomskinligt, och så alltid kommer att visa livsmedelsinnehåll.

Keramiska kanistrar är ett annat populärt alternativ för uppsättningar kökskapsel. Olyckligtvis, liksom vissa tunnare typer av glas, kan de lätt gå sönder och även flisas. Keramiska behållare är inte transparent. Dessutom är de inte rekommenderas för långtidsförvaring av våta livsmedel grund av att några av ytan glasyrer som används för att belägga materialet.

Rostfritt uppsättningar stål kapsel är mer hållbara än akrylplast och mindre benägna att bryta jämfört med glas. Liknar glasbehållare, kan rostfritt stål hålla våta eller torra livsmedel ganska bra utan färgning eller behålla lukter. De stål köksutrustning kapsel är också ganska lätt att rengöra. Många köpare väljer rostfritt stål för sin moderna och eleganta utseende.

En stor del av köksutrustning kapsel kommer i runda eller rektangulära former. Endera formen kan användas för att lagra våt eller torr mat. Beslutet kommer i slutändan att bero på personens önskemål och kanske kökets stil. Vanligtvis rundade kapslar kommer att ha flest lock markeringar, såsom skruvtyper, medan kvadrat kära kommer oftast bara komma in snap-on variationer.

Snap-on lock finns på nästan alla typer av material eller form, inklusive glas och keramiska kärl. Låsbygeln packning och vissa typer av snap-on lock låser att bilda en lufttät tätning för att förhindra att luft från att komma in och vrida mat inaktuella. Clamp packningstyper är oftast bara finns i rundade kapslar.