Vad är Sekretin?

April 17

Sekretin är ett hormon som produceras i tolvfingertarmen, som spelar en viktig roll i matsmältningen och även verkar vara inblandade i osmoregulation, processen kroppen använder för att hålla den interna balansen av salt och vätska stabil. Detta hormon kan också införas i kroppen, vanligtvis i ett test som är utformat för att kontrollera funktionen av bukspottkörteln. Utsöndring för injektion eller introduktion till kroppen genom en magsond är tillgänglig från flera läkemedelsföretag, med bara recept.

En kaskad serie reaktioner hända när folk börjar att smälta maten. Sekretin är en av de många aktörer inblandade. Som mat rör sig genom magen, övergångar det till en delvis smält tillstånd som kallas CHYMUS. CHYMUS är mycket sura som ett resultat av magsafterna den har marine i, och när det börjar att skjutas in i tarmen, sekretin sparkar till handling.

En av de saker sekretin gör är igång produktionen av bikarbonater, vilka används för att neutralisera syran i CHYMUS så att den inte skadar tarmarna. Till skillnad från magen, är tarmarna inte utrustade för att hantera de hårda magsafter används i de tidiga stadierna av matsmältningen. Frisläppandet av sekretin berättar också magen att sluta göra magsaft, vilket indikerar att nästa fas av matsmältningen börjar och att magen kan ta en paus.

Sekretin utlöser också produktionen av pankreassaft och lever galla, som används för att smörja CHYMUS när den rör sig genom mag-tarmkanalen. Dessutom, om innehållet i livsmedel glukos är hög, sekretin kommer också att stimulera produktionen av insulin att hantera glukos.

I sekrestimuleringstestet, kommer en patient injiceras med sekretin att se hur bukspottkörteln svarar. Om stimuleringen med detta hormon inte resulterar i produktion av pankreatiska juicer, indikerar det att patienten har en medicinsk fråga som måste identifieras och behandlas. Detta test kan vara obekväma, eftersom sekretin ofta införas genom en magsond, och många människor gag under placering och avlägsnande av röret.

Detta hormon har en annan distinktion: Det var den första hormonet identifieras. Forskare som arbetar med mag-tarmkanalen i början av 1900 konstaterade att denna förening verkade spela en viktig roll, skicka kemiska signaler till måttlig matsmältningen. Detta motsägs förväntningen att matsmältningen förmedlades genom nervsystemet, förändra sättet att forskarna tänkt på kroppen och banar väg för upptäckten av andra "kemiska budbärare", som kom att kallas hormoner.

  • Om innehållet av en livsmedels glukos är hög, kommer sekretin stimulera produktionen av insulin att hantera glukos.