iShares värde och tillväxt ETFs

April 22

Studier visar att samma värde premie - tendensen för värdeaktier att överträffa tillväxtaktier - som synes finns med amerikanska ETF: er finns runt om i världen. Därför kan du överväga en mild lutning mot värdet i ditt internationella aktieportfölj, precis som för din inhemska portfölj.

Du kan åstadkomma detta tilt enkelt genom att använda iShares MSCI EAFE Value Index (EFV) tillsammans med iShares MSCI EAFE Growth Index (EFG).

Med hjälp av dessa två fonder tillsammans - tilldelning kanske 55 60 procent till värdet fonden och 40 till 45 procent till tillväxt - ger dig full exponering mot stora bolag, utvecklade nation lager. Du vill fortfarande fördela en del av din portfölj mot tillväxtmarknader och small cap internationella aktier.

Eller, om du redan har beslutat att dela dina internationella aktier upp av regioner - Europa, Stillahavsområdet, på tillväxtmarknaderna - sedan lägga till lite EFV kan ge dig värdet luta du söker.

iShares MSCI EAFE Value Index (EFV)

Indexe till: MSCI EAFE Value Index, som består av cirka 520 stora företag värde av utvecklade världens nationer, med cirka 40 procent av fondens nettotillgångar i antingen Japan eller Storbritannien, den andra och tredje största aktiemarknader på planeten

Driftskostnadsprocent: 0,40 procent

Topp fem lands innehav: Japan, Storbritannien, Schweiz, Tyskland, Frankrike

Det är den enda fonden i sitt slag, och det är bra att den finns. Det är lite dyrt jämfört med Vanguard medel men ändå betydligt mindre än de flesta andra internationella iShares alternativ.

iShares MSCI EAFE Growth Index (EFG)

Indexerad till: MSCI EAFE Growth Index, som består av ca 570 stora tillväxtföretag i de utvecklade världens nationer, med cirka 44 procent av fondens pengar investeras i Storbritannien och Japan, den andra och tredje största aktiemarknaderna

Driftskostnadsprocent: 0,40 procent

Topp fem lands innehav: Storbritannien, Japan, Schweiz, Australien, Tyskland

Liksom EFV, är denna internationella tillväxtfond den enda i sitt slag. Det är bra att det finns och att iShares har hållit kostnadsprocenten lägre än vad det avgifter för de flesta av sina andra internationella fonder.