Hur kan jag ta emot julen välgörenhet?

April 24

Det kan ofta verka som om julen välgörenhet enheter fungerar i endast en riktning. Medverkande har sällan möjlighet att interagera med mottagarna av sina gåvor och ekonomiskt stöd. Den sortens kontaktinformation hålls vanligen i förtroende genom välgörenhetsorganisationen själv. Det finns ett antal sätt social service och välgörenhetsorganisation samordna sina insatser för att dela ut presenter till dem med verkliga behov. Du kan nämna ditt behov av att din handläggare, om du redan tar emot statligt stöd, eller tala direkt till välgörenhetsorganisationer för att låta dem veta om dina omständigheter.

Många sociala serviceorganisationer använda befintliga familje bokföring för att generera en lista över de med verkliga finansiella behov. Om du redan är i deras system för olika sociala program, kanske du vill diskutera dina finansiella behov med din tilldelade handläggare privat. Den handläggare kan se ditt namn är på en godkänd lista över välgörenhetsmottagare. Gåvor tas emot av sociala tjänster organisationen kan fördelas rättvist bland dem berättigade till hjälp vid jul.

Ett antal ideella välgörenhetsorganisationer kan be potentiella mottagare att fylla i några blanketter för att bestämma lämpliga för just deras program. Det kan restriktioner inkomstnivå, till exempel, eller en bosättningskravet vara. Om du gör möta välgörenhet kriterier för mottagning semester donationer, så ska du få veta när och var de ska visas för att få din del av biståndet. Privata organisationer har rätt att prioritera fördelningen av donationer enligt sina egna kriterier, dock. Familjer med större ekonomiska behov kan tillgodoses först, till exempel.

Andra välgörenhetsorganisationer helt enkelt fråga om att du visar upp för att kvalificera. Soppkök, matskafferier och andra organiserade måltidsleverantörer kräver sällan mottagare för att visa ekonomiskt behov, till exempel. En familj i behov av en varm måltid under semestern kan brukar besöka någon av dessa organisationer och ta emot tjänsten. Matskafferier drivs av ett kollektiv av kyrkor kan kräva bevis på ekonomiskt behov för långsiktig delaktighet, men julmat är ofta uteslutna från sådana krav.

En sak du kan göra för att få julen välgörenhet är att kontakta ett antal lokala kyrkor och ideella sociala serviceorganisationer i början av året för att låta dem veta om din familjs ekonomiska behov. Semesterperioden i sig kan vara för kaotisk för organisationer att registrera informationen på rätt sätt. Frälsningsarmén, till exempel, kan be behövande familjer att registrera tidigt för deras Angel Tree gåva programmet, för att den välgörenhet arbetare att ha all information redo att gå i december.

Framför allt minns det finns ingen anledning att skämmas när det gäller att ta emot julen välgörenhet. Alla dessa donatorer ser fram emot tanken på en behövande familj eller individ som tar emot en present under granen, eller tillräckligt ekonomiskt stöd för att betala för verktyg eller bostäder. Kanske befinner du dig kunna göra en välgörenhets bidrag avkastning i framtiden. Under tiden, om du är berättigad till någon ekonomisk eller materiell lättnad under semestern, har du all rätt att utöva dina alternativ.

  • Vissa Christmas välgörenhetsorganisationer ge mottagarna monetär hjälp.
  • Många samhällsorganisationer erbjuder semester måltider för dem som inte har råd med dem.
  • Soppkök är en stor resurs för familjer i nöd.
  • Människor som deltar i ett livsmedel enhet.