Bygga Rapport i relationer

September 23

Rapport handlar om att göra en tvåvägsanslutning mellan människor. Det är grunden för ett förhållande. När det gäller att bygga rapport, spelar storleken ingen roll. Du kan utveckla rapport på en en-till-en grund eller med en grupp tusentals. Stora ledare förstår värdet av rapport övertyga människor att anta sina förslag och för att styra deras beteenden. Följ dessa principer att upprätta rapport:

  • Seek anslutning. Lär känna den andra personen. Ta ett genuint intresse för henne. Ta reda på vem hon är och var hon kommer ifrån. Avslöja vad hon tycker om att göra på jobbet och på fritiden. Ju mer du vet om någon - inklusive bakgrund, attityder och värderingar - desto fler poäng du har för att hitta där du ansluter.
  • Reflektera tillbaka vad du observerar. Lägg märke till hur hon andas och matcha din mönster till hennes. Plocka upp de nyckelord och favoritfraser hon använder i sin konversation och subtilt bygga in dessa i din egen.

    Var uppmärksam på hur hon tycker om att hantera information. Är hon en detalj person eller gör hon talar om den stora bilden? När du talar, replikera hennes mönster i din. Anta en liknande hållning till hennes i dina gester, uttryck och ställningar.
  • Ge henne fälla. Tror att oavsett vad hon har för avsikt att förmedla är för det goda, även om hennes ord och handlingar inte alltid kan tyckas att stödja denna tro. Genom att behandla henne som om hennes hjärta var på rätt plats, du är mer benägna att etablera rapport än om du inte gör det.
  • Behandla andra personens resurser med respekt. Tid, energi, favorit människor och pengar är viktiga för människor.
  • Bo i flödet. Rapport är en process inte en stat. Du kan falla in och ut ur Rapport flera gånger under loppet av ett samtal eller möte. I själva verket kan du vill bryta rapport vid vissa tider som när du har en uppgift att fylla, behöver tala med någon annan, eller bara vill avsluta samtalet. Men som att byta på och av en ljus, kan du återansluta när du behöver eller vill.