Vad är en westfaliska häst?

October 9

Den westfaliska eller Westfalen hästen är en avel av tysk varmblod med en lång och lysande historia. Bredvid Hannoveranare, är den Westfaliska förmodligen en av de mest välkända warmblood raser, och storleken på dess stambok är näst viktigast av Hanoverians, med en otroligt mångfald av ston och hingstar som uppfyller sina krävande standarder. Dessa hästar är väl lämpade för ridsport, speciellt dressyr och hoppning, och ett antal hästar i OS-tävling är Westphalians.

Rötterna till denna ras ligger på 1700-talet, när den tyska adeln etablerat flera avelsprogram för att förbättra tyska hästbestånd, skapa flera statliga dubbar som bibehållits till förmån för tyska medborgare. Under 1800-talet, i form av den moderna westfaliska började växa fram i stud på Warendorf, i västra Tyskland. Dessa hästar var ursprungligen uppvuxna som arbetsdjur, testar under sadel och i jordbruks sysselsättningar.

Genom 1888, hade en westfaliska stambok etablerats. Hästar som uppfyller rasstandarden är märkta på föl med den Westfaliska krönet. Som en allmän regel, som skall beaktas för inträde i stamboken, måste hästar vara frisk, utan några tecken på genetiska eller fysiska defekter, och de har oftast långa halsar, höga muskel manke, sluttande axlar och intelligenta huvuden. Ett brett sortiment av färger är acceptabla, med många Westphalians vara brun, svart, grå, kastanj, eller vik.

Den westfaliska är väl känd för att ha naturligt elastiska, växer gångarter. Liksom andra tyska warmbloods, är dessa hästar mycket väl härdat, tar väl till utbildning och utföra pålitligt under sadel. Rasen har utvecklats från en arbets djur i en sport häst, med ett finare ben än sina föregångare, och dessa hästar är uppfödda för att vara naturligt vänlig och atletisk. Tråkigt nog var många avels poster för dessa hästar förstördes i den politiska tumly i Tyskland under början av 20-talet.

Som en sport häst, kan den Westfaliska användas i tävlingar som fälttävlan, hoppning och dressyr. Vissa tycker också att rida dem i jakten fältet, dra nytta av deras intelligens, atletiska, och god karaktär. En välutbildad westfaliska är lämplig för ryttare på ett brett spektrum av kunskapsnivåer, även om hästarna kommer naturligtvis prestera bättre med erfarna ryttare. För unga ryttare som funderar strävan hästsport som en karriär, kan en westfaliska vara en värdefull och pålitlig följeslagare.

  • Under 1800-talet, i form av den moderna westfaliska började växa fram i stud på Warendorf, i västra Tyskland.