Vad är ett konkret Saw?

October 1

Ett konkret såg är ett elverktyg utformad för att skära igenom betong och andra murverk material. Ett konkret såg utnyttjar handhållen drift eller icke åkbara, liknar en rorkult. Liksom många andra sorter av motorsågar, kan en betongsågen har en kedja, cirkulär, eller jigg blad. Drivs med el, bensin, luft, eller hydraulik, använder en betongsågen antingen slip eller diamantklinga skärteknik och är utformad för antingen torr eller våt sågning. Den främsta skillnaden mellan en konkret såg och en vanlig motorsåg är dess förmåga att stå emot värmen från intensiv friktion och svalna snabbt. Detta uppnås normalt med väldesignade luftflöde.

Det finns ett antal ansökningar om ett konkret såg. Brick kan betong och cement skäras ut för reparation, rivning, eller modifiering. De flesta betongsågar kommer också skära genom armeringsjärn. Byggentreprenörer använder betongsågar för ett antal kommersiella tillämpningar där betong eller murverk är inblandade och vägreparationer besättningar använder betongsågar för att skära ut asfalt för reparation eller utbyte. Ett konkret Sågen är också användbart för mindre hem renoveringar såsom uppfarten, stödmur, och uteplats reparation eller utbyte.

Betongsågar tillverkas i en mängd olika storlekar och befogenheter och avser att skära på olika sätt. Användningen av en typ av betongsågen över en annan stor del beror på tillämpningen. Beroende på den mängd betong som ska skäras, en operatör kan välja en hydraulisk betong såg över en bensindriven såg eftersom de är mer kraftfulla och kommer att skära snabbare.

Även en konkret såg är ett användbart elverktyg, de flesta är tunga verktyg med tunga skärkapacitet. Oerfarna operatörer bör vara försiktig när du svingar en konkret såg för första gången. Nybörjare operatörer kanske vill överväga att använda en elektrisk eller bensindrivna betong såg eller hyra en murad professionell.

  • När betongen härdat, kan det bara skäras eller borras in med specialverktyg som tål hög värme och friktion.
  • Betongsågar måste kunna skära igenom betong och metallarmeringsjärn eller armeringsjärn, inuti.