Vad är Pond Pumpar?

April 9

Backyard dammar för dekorativa fiskar, vattenväxter eller bara dekoration lägga en exotisk inslag till bakgården. De flesta hobby dammar kräver förflyttning av vatten för att hålla fiskar, växter, och vattnet självt frisk och ren, och damm entusiaster åstadkomma ofta detta genom att inkludera en fontän eller vattenfall som en del av dammen design.

Detta är inte svårt att lägga till och gör din bakgård damm och trädgård en fröjd för alla som besöker. Den centrala delen av fontäner och vattenfall är dammen pumpar som cirkulerar vatten från ena änden av dammen till fontänen, eller till det högsta regionen för din vattenfallet. Det är viktigt att hitta dammpumpar vid den motsatta änden av vattenfall eller fontän, för att möjliggöra den maximala mängden cirkulation. Även om vissa damm fisk är mer hjärtligt än andra, koi är mycket känslig och kräver särskild uppmärksamhet, kommer vattencirkulation av något slag vara en virtuell nödvändighet du planerar på att hålla koi i din damm.

Pond pumpar är elektriska, och kräver en vattentät sladd som vanligtvis kommer med damm pumpar. Sladden kan begravas eller gömd mellan dammen och utomhus eluttag. Högre kapacitet damm pumpar krävs i dammar wtih fontäner, eftersom mer tryck krävs för att lyfta vattnet. Pond pumpar installeras under vatten, och i allmänhet inte skapa någon störande buller. Ett magnetiskt drivpump är bättre än en konventionell pump, eftersom den inte använder kylmedel, och det finns ingen risk för att en tätning bryta och förorenar vattnet.

Det finns olika dammpumpar storlek, och storleken och hästkrafter du behöver beror på storleken på din damm, och hur många fontäner och vattenfall som du installerar. Om du har flera fontäner eller vattenfall, kan det vara önskvärt att installera en pump för varje, vilket gör att du kan köpa mindre dammpumpar - och ger dig också fördelen av att ha en säkerhetskopia så vattencirkulation kan fortsätta om en av dem skulle gå sönder .

  • En damm med en damm pump.