Vad är ett miljövänligt hotell?

March 24

Ett miljövänligt hotell praxis förfaranden utformade för att minimera hotellets påverkan på planeten. Detta kan innefatta att använda återvunnet material och delta i program som återvinner hotellets egna använda material. Vissa hotell installera armaturer som sänker vattenförbrukningen eller minska förbrukningen av el, medan andra går så långt som att använda alla lokalt odlade livsmedel för deras kök.

Många miljövänliga hotell försöker krympa byggnadens miljöpåverkan. Detta kan innefatta att delta i återvinningsprogram istället för att bara skicka skräp till en deponi, kompostering köksavfall för användning i trädgården eller eliminering telefonböcker, menyer eller annan litteratur utom på begäran. Genom att bara använda biologiskt nedbrytbara och naturliga rengöringsmedel kan bidra till att begränsa mängden föroreningar som släpps ut under rengöring, och en del av dessa hotell även använda handdukar och sängkläder tillverkade endast från ekologiskt odlade och lätt förnybara, hållbara resurser.

En nybyggd byggnad kan bli ett miljövänligt hotell från början. Vissa använder trä från förnybara källor, giftfria färger, och solpaneler för att leverera en del av eller hela byggnadens energibehov. Energieffektiva fönster kan spara på el och skära ner på uppvärmningskostnader, medan energieffektiva apparater kan göra samma sak i kök och tvättstuga.

En verkligt miljövänliga hotell kommer att sätta på plats metoder som inte bara tillåter anställda att minimera påverkan på miljön, men kommer också att innehålla sätt för gäster att hjälpa, vare sig de vet det eller inte. Många hotell ger gästerna möjlighet att återanvända handdukar och lakan för att skära ned på tvätten. Duschar, handfat och toaletter kan utrustas för att använda mindre vatten, och energieffektiva lampor används för belysning. På vissa ställen, gäster som tar miljövänliga åtgärder, från återanvända linne till att köra elbilar, erbjuds rabatter och andra incitament.

Köket är en annan brännpunkt ett miljövänligt hotell. Vissa hotell har sina kockar ändra menyerna för att producera mat som är i säsong och som kan köpas från lokala bönder att skära ned på fraktkostnader samt miljökostnaderna för frysning och sjöfart livsmedel långa avstånd. Vid vissa miljövänliga hotell är kök utrustade för att återvinna använd matolja och skapa bränsle från det, och för att spara skal och annat matavfall att förvandlas till kompost som används för att hålla landskapen.

  • Green hotell brukar främjar minskad elektrisk och vattenförbrukning.
  • Energieffektiva CFL lampor kan bidra till att göra ett hotell mer miljövänligt.
  • Hotellbranschen är ständigt letar efter sätt att bli mer miljövänliga.