Vad är Leaf Cutting?

May 26

Även känd som blad förökning, är bladskärning en process som används för att rota sig och växa nya anläggningar. När vårdas på rätt sätt, kan den lilla skär utveckla ett rotsystem och så småningom mogna till en frisk planta i sin egen rätt. Både professionella och amatörer trädgårdsmästare använder ofta denna strategi som en del av ordinarie underhåll av trädgårdar och odling.

Bladskär som skördas för detta ändamål är ibland som en mor blad. För att uppnå bästa resultat är det viktigt att välja en hälsosam blad från en växt som är fullt mognat. Storleken av bladet är mindre viktig än den friska naturen av moderplantan och på själva bladet.

För att förbereda bladskärning, är det viktigt att noggrant avlägsna leafstalk, även känd som bladskaft. Detta kan åstadkommas med användning av en vass sax eller ett knivblad. Helst bör stammen avlägsnas så nära bladbasen som möjligt. Det finns dock ingen anledning att spendera mycket tid på detta förfarande, eftersom att ta bort en del av bladskaft är tillräcklig.

Därefter bör en sax eller en kniv användas för att skära tvärs över undersidan av bladet. Detta kommer att öppna några av de större venerna i kroppen av bladet. Det finns inget behov av att skära hela vägen genom bladkroppen. Enkelt att använda kniven för att göra mål undersidan kommer fungera mycket bra.

När bladskärning är beredd, införa böka hormon till de exponerade vener. En lätt damning är allt som behövs. Böka hormon kan köpas på farmerâ € s börser, plantskolor och andra försäljningsställen där trädgårdsarbete leveranser säljs.

För att ge den rätta miljön för bladskärning till root, förbereda en enkel lerkruka genom att fylla den med planteringsjord. Se till att jorden är fuktig vid beröring, eftersom fukt kommer att bidra till att stimulera funktionen av roten hormon. När växten sängen är redo, placerar bladskärning på ytan av jorden, med den perforerade undersidan vidrör marken. Säkra skärning på plats med tandpetare, för att säkerställa blad vistelser i kontakt med fuktig jord vid alla tidpunkter.

För att underlätta den rotbildning processen, placera burken innehållande bladskärning i en klar plastpåse. Förslut påsen med tråd eller snöre, och placera krukan i ett område som är borta från direkt solljus. Väskan kommer bidra till att skapa en fuktig miljö för styckning och främja utvecklingen av ett rotsystem. Från tid till annan, använda en sprayflaska för att försiktigt dimma ytan av jorden.

När skär börjar utveckla nya blad, ta bort plastpåsen från potten. Fortsätt att hålla jorden fuktig, men var noga med att undvika blötläggning i marken. För mycket vatten kommer att ta död på anbuds rötterna innan de har en chans att vinna styrka. Som var och en av de små växterna utvecklas från bladskärning spira minst två blad av sina egna, förbereda krukor för var och en av de nya anläggningar. Se till rötterna är friska, sedan placera alla nya anläggningar i separata krukor.

Leaf styckning är ett enkelt och relativt snabbt sätt att främja utvecklingen av nya anläggningar. Barn kan lära sig en hel del om trädgårdsskötsel genom att hjälpa med böka processen, däribland omplantering av de nya anläggningarna till separata behållare. Tillsammans med att vara ett enkelt sätt att utöka din trädgård, är denna form av blad utbredning också en av de billigaste sätten att växa de friska växter som du vill med ett minimum av ansträngning.