Vad är Silver Eagles?

September 4

Silver Eagles är silver tackor mynt utgivna av United States Mint. Medan sällan eller aldrig används som sådana, de är faktiskt lagliga betalningsmedel, med ett nominellt värde av $ 1. Detta innebär att de är de enda silver tackor mynt i världen vars renhet och vikt garanteras av Förenta staternas regering. Även känd som American Eagle Bullion mynt, var dessa mynt först utfärdades i november 1986 efter att ha godkänts av en handling av den amerikanska kongressen, Liberty Coin Act från 1985.

Som officiell fråga mynt det är dessa mynt präglade till krävande normer för vikt och renhet. De innehåller exakt en troy ounce silver, 99,9% ren. Denna standard, som garanteras av den amerikanska regeringen innebär att dessa mynt är högt ansedda som en investering och är de enda silvermynt tillåts enligt amerikansk lag som ska ingå i en individuell pension konto (IRA) portfölj. Mynt det är i allmänhet inte högt värderade som samlarobjekt, utan snarare som en investering. Silver Eagles är sällsynt undantag till detta som vissa sorter har numismatiskt värde på grund av begränsad produktion.

USA Mint utfärdar dessa mynt regelbundet varje år. De har utfärdat American Eagles i flera kvaliteter; ädelmetaller, bevis och ocirkulerade. Ädelmetaller mynt har utfärdats varje år sedan myntets introduktion och är den grundläggande kvalitet, avsedda att användas främst som investeringar. Proof mynt, som är av högre kvalitet när det gäller finish och strejk och syftar till samlare, har utfärdats varje år utom 2009. uncirculated mynt programmet, som även producerade mynt som syftar till samlare, startade 2006 och sprang fram till 2008.

Utformningen av Silver Eagles är baserat på ett mynt som designats av Adolph A. Weinman, Walking Liberty halv dollar. Först ut 1916, detta mynt, som presenterade en bild av Lady Liberty på framsidan, eller framför myntet, är högt eftertraktade av samlare och anses av många vara en av de vackraste av alla amerikanska mynt. Samma Weinman design är på framsidan av Silver Eagles, men det omvända, eller baksidan av myntet är baserad på en modern design av John Mercanti och visar en traditionell amerikansk skallig örn emblem med sköld, pilar och stjärnor.

Värdet på Silver Eagle mynt det varierar beroende på spotpriset på silver på den öppna marknaden. De är lätta att köpa eller sälja på många mynt, smycken och samlar återförsäljare, samt on-line. Silver Eagles i ädelmetaller klass är inte tillgängliga direkt från US Mint, eftersom dessa är fördelade till ett nätverk av återförsäljare och återförsäljare för försäljning till allmänheten. Samlare kan beställa ocirkulerade och korrektur mynt direkt från mynta, dock.