Vad är en Wolverine?

August 30

En järv är ett djur i vesslan familjen hemma i de kalla bergsskogarna i norra halvklotet. Två distinkta underarter av järven redovisas, den nya världen järv och den gamla världen versionen. Dessa djur är de största landlevande medlemmarna av vesslan familjen, och de är ökända för sin grymhet: järv är otroligt starka och extremt vilde.

En vuxen järv kan väga så mycket som 70 pounds (32 kg), och det kan variera så mycket som 15 miles (24 kilometer) en dag på jakt efter mat. Wolverines är främst köttätande, även om de kommer ibland komplettera sin kost med växtmaterial, och de har en uppsättning ben sprickbildning tänder som tillåter dem att fortsätta och konsumera byten mycket större än de är.

Vid en första anblick ser en järv ungefär som en miniatyr björn. Dessa djur är mycket heavyset, med fluffiga svansar, korta ben och mörk päls markerad med vita ränder. Deras tjocka rockar är anpassade för snöiga, kalla miljöer, som en gång gjorde dem till ett populärt mål för fiskare och jägare, som sålde päls att rada parkas och andra pälsplagg. Järven har också en distinkt stark lukt, som de använder för att markera sitt territorium.

Wolverines är ensamlevande djur, bara kort möte upp varenda en till två år för att para sig. Honorna kan bära kullar på upp till sex unga och deras unga kanske inte alla har samma pappa; järvar kan lagra befruktade embryon i livmodern under flera månader, plocka en optimal tid för att faktiskt börja gestating. Detta drag gör att de kan befruktas av flera hanar självständigt. I naturen kommer en järv i allmänhet lever inte mer än 10 år, även om fångar kan leva till nästan 18 år.

Järven anses hotad i vissa delar av världen, för en rad olika skäl. Wolverines lider av följderna av rovjakt, både offer och järv själva. Djuren är också offer för den globala uppvärmningen trenden, eftersom deras livsmiljöer krymper, och de upplever ytterligare livsmiljö tryck till följd av mänsklig ingrepp. I vissa länder, har oron för situationen för järven medfört bevarandeprogram och initiativ i fångenskap avel, i ett försök att bevara den genetiska mångfalden av järv så att dessa djur kommer att fortsätta att överleva.

  • Pälsen från en järv kan ibland användas till linje motorhuven på en parkas.