Vad är Pineapple Cheesecake?

September 5

Cheesecakes av den bakade eller mer improviserad unbaked variation blandas ofta igenom och toppad med frukt som kontras inneboende krämighet av osten. Några av de mest framgångsrika kombinationer inkluderar de frukter som kombinerar både söta och syrliga inslag. Ananas ostkaka passar in i denna kategori. Den primära ingrediensen, cream cheese, blandas med krossad ananas. Då kakan är toppad med ananasskivor eller jordgubbar - som-är, eller i en söt kompott.

Kanske det enklaste sättet att få ananas cheesecake i farten är att köpa en färdigköpta, no-baka ostkaka mix, rör sedan i färska ananas bitar innan det härdar. En snabb recept unbaked ostkaka från Taste of Home webbplats innebär spöstraff 16 oz. (Ca 450 g) av färskost med ca 0,5 kopp (ca 100 g) socker. Sedan, bara en dränerad burk krossad ananas viks liksom om 8 oz. (Ca 230 g) av vispgrädde. Även om många typer av cookies skulle göra, använder detta recept Ladyfinger cookies som bas och sidorna av kakan - allt ryms i en tall-sidig gryta eller fjäder formen ugn pan som lämnade täcks över natten i kylskåp för att stelna.

För en bakad ananas cheesecake, behövs en något annorlunda strategi. Många lägger ägg till no-bake cheesecake recept att göra det stå upp i ugnen med en rikare, mer stelnade textur och mörkare skorpa. Ett recept på Moms som tycker webbplats använder en pajskalet bildats med smör och krossade Graham kracker, på vilken skulle gå en smet av färskost, ägg, socker, mjölk, vaniljextrakt, salt och, naturligtvis, krossad ananas. Detta bakar så länge som en halvtimme vid 325 ° F (ca 163 ° C). Då, för ett distinkt topping, är gräddfil, socker och vanilj piskade och sprids på toppen av kakan, innan spendera en slutlig 10 minuter i ugnen.

Några avsluta ananas cheesecake med färsk frukt. En skiktning av ananas bitar skulle vara det självklara valet, men andra frukter som jordgubbar eller hallon skulle inte vara ovanligt heller. Andra kockar går ett steg framåt att belägga deras ananas cheesecake med en ananas Taklagsfest. Den Bakning 911 webbplats rådde blanda krossad ananas, socker, citronarom, gul karamellfärg och majsstärkelse för att göra en ananas toppning medan ostkaka är bakning.

Frukt behöver inte vara i fokus för cheesecake. Vissa gör en chokladsås eller Boston grädde för att spela rollen av toppning. Många andra typer av aromer är möjliga också, från kaffe till kola.

  • Skivor av färsk ananas kan användas till toppen en ananas cheesecake.
  • Gräddfil används ofta som en toppning för ananas cheesecakes.