Vad är Commercial Roofing?

September 8

Kommersiella takläggning är en byggnad som används för att skydda och täta toppen av kommersiella strukturer. Det omfattar strukturella utformningen och förhindrar regn och annan nederbörd kommer in i byggnaden. Kommersiella takläggning har i allmänhet en relativt plan lutning, i motsats till bostäder takläggning, vilken typiskt är kraftigt lutande. Det finns en mängd olika material som används för att skapa kommersiella taksystem, och har sina egna fördelar och nackdelar som bör beaktas.

Traditionellt har många kommersiella tak konstrueras med hjälp av bältros, som överlappande delar av material som i rader för att förbättra avrinning. Bältros kan göras från ett antal material, däribland trä, skiffer, lera eller asfalt. Asfalt bältros är täckta med en bituminös beläggning och är en av de billigaste och mest effektiva singel alternativ, även om de kräver en hel del underhåll och inte lika länge som andra material.

Bältros gjorda av lera eller keramiska plattor är populära i områden med ett varmare klimat, eftersom dessa material hjälper till att stöta bort solljus och hålla byggnaden sval. De är ganska dyra, men vanligtvis hålla i många år och erbjuder en distinkt stil. Trä bältros gjorda av ceder eller tall används för främst för sitt utseende, och är vanligtvis dyra och föremål för mögel och insektsangrepp. Slate bältros är gjorda av tunna lager av sten, och är en av de mest kostsamma klappersten tillgängliga material. De är mycket starka och hållbara, och kan pågå en bra bit över 100 år vid installationen.

För en mer tillförlitlig och ekonomiskt val för kommersiella taksystem, anser plåttak. Plåttak är mycket lätt, vilket gör enkla och kostnadseffektiva stödstrukturer som ska användas. Det är också känt för sin flexibilitet och kan krökt eller böjd som behövs om märkligt formade strukturer. Detta material är snabb och enkel att installera, och kan pågå upp till 50 år. Den är tillverkad av stål, aluminium, koppar, eller metallegeringar, samt hjälper till att hålla bygg åkande svala genom att reflektera solljus och värme.

En av de mest effektiva typerna av kommersiella takläggning är membran taksystem. Dessa tak är tillverkade av ark av gummi eller polyvinylklorid (PVC) som är sammanfogade i sömmarna. Installatörer använder en värme svetsare att bilda dessa obligationer, effektivt skapa ett enda ark av material som är ogenomträngligt för läckor. Denna typ av tak är otroligt lätt och tålig, och ofta reflekterar solljuset på grund av dess ljusa finish. Även om det är en relativt ny produkt, är det bland de mest prisvärda typer av kommersiella takläggning, och har snabbt blivit en av de mest populära produkterna på branschen.

  • Plåttak är ett mer ekonomiskt val för tak.
  • Felaktigt installerade tak kan leda till vattenläckage och mögel.
  • Asfalt bältros är en av de billigaste och mest effektiva bältros.