Vad är en Beklädnad System?

November 12

Ett beklädnad systemet är någon familj eller grupp av produkter avsedda att fungera som dekorativa eller skyddande beläggningar för väggar, tak, tak eller golv av byggnader. Det finns många olika typer av material som används i dessa system, inklusive trä, betong, stål, och en rad PVC och kompositmaterial. Dessa beläggningar utgör inte en del av den bärande konstruktionen av byggnader och är vanligtvis installeras med bara yta fastsättningsteknik. Beklädnadssystem kan installeras under den inledande uppförande av byggnader eller kan eftermonteras på befintliga strukturer under renoveringar eller reparationer. De unika, kostnadseffektiva egenskaper hos dessa material tillåter ingenjörer och arkitekter för att använda dem i kärnstrukturen av en byggnad.

Det material som används i beklädnadssystem är formulerade för att förbättra utseendet på en byggnad samtidigt som värme-och ljudisolering förutom skydd mot elementen. Användningen av dessa material förhindrar också förutsättningar sådana som grundvatten läckage från att skada strukturen. Beklädnadssystem finns i ett omfattande utbud av material, texturer och färgscheman som tillgodoser alla byggnadskonstruktioner. Även om de används vanligtvis på utsidan, de är också tillgängliga som bilinredning för väggar golv och tak. Vanligen systemmaterial begagnad beklädnad omfattar prefabricerad betong, murverk och keramiska produkter, trä, stål och legeringar, plaster, och förstärkta kompositer.

Beklädnad systemets finish kan installeras under slutskedet av ny- eller installeras under renovering av befintliga strukturer. Kapslingsmaterial är också ofta installeras som en visuell och förebyggande lösning för att åstadkomma reparationer av miljöskador. Dessa material ytmonterad och inte utgör en integrerad del av strukturer bärande förmågor. Prefabricerad betong, murverk och keramiska produkter är vanligtvis förknippas strukturella ytor på en byggnad med murbruk eller lim. Timber, metall och plast beklädnadselement i allmänhet säkrade med skruvar, spikar eller skruvar.

Integreringen av ett beklädnadssystem till ett hus design tillåter arkitekter och byggare att använda billigare och snabbare byggmetoder och material för kärnstrukturen. Estetiskt tilltalande och skyddselement tillsätts sedan med installationen av kapslingssystemet. Det faktum att de flesta fasadsystem består av tunna fasader gör dem en särskilt kostnadseffektiv lösning utan att förringa deras funktionalitet. Denna egenskap gör också systemet material beklädnad relativt lätta lösningar som inte beskattar den bärande förmåga de strukturer som de förbättrar.

  • Staplade sten ofta väljs för att täcka delar av invändiga eller ytterväggar.