Hur gör jag Hang Bakgrund?

March 29

Bakgrund kan ge ett rum eller en enda vägg med en dekorativ yta ouppnåelig med färg. Med ett så stort utbud av olika färger, mönster och texturer, kan tapeter hittas för att matcha någon dekor. Hängande tapet tar lite tid, tålamod och rätt verktyg, men de flesta rummen kan lösas enkelt genom en husägare med en gör-det-själv-attityd.

För att hänga tapeter, måste du börja med en ordentligt förberedd yta. Först, tvätta ner väggytor med en ren fuktig trasa för att ta bort damm, smuts och skräp. En mur som har nymålade eller nyligen drywalled bör också dimensioneras. Storleks finns på de flesta färg- och tapet återförsäljare och är i huvudsak primer för tapeter. Dess syfte är att hjälpa tapet limförband med väggytan. Inte alla väggytor kräver limning, men det är en snabb process som kan åstadkommas med en vanlig rollern.

Att hänga tapeter på en tidigare tapetserade väggen, är det bäst att ta bort alla gamla papper och lim om möjligt. Det finns olika kommersiella produkter tillgängliga för stripp tapeter c inklusive ångfartyg, kemiska självhäftande removers - och verktyg som skrapor och scoring verktyg, men vissa tapeter är envis och borttagning kan göra ganska en enda röra. Om du väljer att hänga tapeter över ett annat lager, se till att du använder en vinyl-till-vinyl lim, en speciell typ av lim som appliceras direkt på tapeten uppbackning innan hängning.

Med dina väggar ordentligt förberedda, välj din startvägg. Om tapetsering ett helt rum, börjar i minst dominerande hörnet av rummet. Från kanten av väggen, mäta och markera den exakta bredden på din tapet, upprepa över bredden på väggen tills du nått den andra kanten. Sedan, med hjälp av ett lod, markera vertikala streck längs väggen, vilket kommer att fungera som en guide för varje remsa.

Nästa åtgärd och din klippa din tapet för att passa längden på din vägg. Om du använder en fast papper eller tapet med en icke-upprepande mönster, såsom fauxfullföljande papper, mät och kapa flera remsor låta ungefär 2 inches (5,1 cm) extra på både toppen och botten. Om du hänga tapet med ett upprepande mönster, måste du hänga din första band och sedan justera nästa band med den innan du skär. Har en person håller rullen på plats vid sin matchningspunkt medan en annan person markerar skärpunkten på pappersrulle.

När du är redo att hänga den första remsan, antingen aktivera pre-klistras uppbackning genom att blötlägga den i några minuter i varmt vatten eller applicera ett tunt lager av pasta aktivator med en liten roller. Arbeta uppifrån och ner, rikta upp på pappret med kanten och upp på din vägg, lämnar 1 till 2 inches (2,5 till 5,1 cm) av överskottet. Att arbeta din väg ner muren, släta papperet försiktigt mot väggen hålla den rakt genom att använda din lod markeringar.

Med pappret löst, men bestämt, på plats och så rak som möjligt på väggen, jämna ut eventuella luftbubblor och rynkor genom att trycka ordentligt från centrum till kanterna och uppifrån och ned med en fuktig trasa eller tapeter spackel. Fortsätt träna luftbubblorna och rynkor tills du har en slät, rak, yta. Klipp bort överflödigt papper upptill och nedtill med en vass mattkniv och en rak kantstödet.

Fortsätt till den intilliggande längd väggen, stångas kanter upp till varandra tätt, men inte överlappar. Kom ihåg att vara extra försiktig i hörn och linda hörnet med bara en liten bit av papper som kan överlappas med nästa pjäs - aldrig butt hörn tillsammans som krympning sannolikt kommer att avslöja en liten flisa av ditt hörn om du gör. Smooth och applicera extra tryck på sömmar med en söm rulle.

För extra hjälp med hur man hänga tapet, kolla in DIY boken avsnitt av din lokala bibliotek eller plocka upp alla tillgängliga broschyrer på din lokala hem förbättring butik. Med lite övning, är inte så svårt som det kan verka vid första hängande tapeter. I själva verket tar bort det är oftast det svåra.

  • Riktiga mätningar vägg måste tas innan hängande tapeter.
  • Luftbubblor och rynkor bör jämnas ut när hängande tapeter.
  • Använd en mattkniv för att trimma överflödigt tapeter.