Vad är en Rotary Tool?

November 26

Elverktyg är verktyg som drivs med uppladdningsbara batterier, elmotorer, bensinmotorer eller tryckluftsmotorer. De kan vara med eller utan sladd, och de kan innebära en mängd olika rörelser i de rörliga delarna, inklusive sida till sida, upp och ner, och andra mer komplicerade kombinationer av rörelser. Bland dessa finns en grupp av handhållna verktyg som har en roterande rörelse. En medlem av denna undergrupp kallas ett roterande verktyg.

Det finns ett antal sätt på vilka roterande verktyg variera. Det finns vanligtvis trådade och trådlösa modeller. De kan också ha en hastighet eller variabla hastigheter, och de kommer med en mängd olika hastigheter, ampere, och spänningar. Vanligtvis tillverkare erbjuder en produktlinje med flera varianter.

Även när tillverkare erbjuder produkter som ser något liknande, kan de roterande verktygen inte är jämförbara. Till exempel kan en variabel hastighet borrmaskin från Chicago Elverktyg har hastigheter på 8000 till 20000 rpm, medan en från Dremel erbjuder 5000 till 35.000 rpm, och Clarke modellen erbjuder 10.000 till 33.000 rpm. Utbudet av rpm som erbjuds av de tre borrar går från en låg på 12.000 till en hög av 30.000 rpm, mer än dubbelt så mycket utbud att välja mellan.

Ett roterande verktyg kan göras för att utföra en enda uppgift, eller det kan ha utbytbara bits, antingen medföljande eller för inköp, som sträcker sig dess användningsområde. Uppgifter som roterande verktyg utför väl innefatta carving, kapning, slipning, polering och slipning, men många finjusteringar variationer är tillgängliga. Till exempel kan du köpa en specialiserad bit eller ett specialiserat roterande verktyg att rykta din hund, rista en pumpa, etch glas, rensa bort rost eller korrosion, ta bort injekteringsbruk, rent golfutrustning, skära laminat, snida sten, gravera metall, polska pärlor Slipa en motorsåg, sand trä, skär ut cirklar, skärpa gräsmatta verktyg, för att inte tala borra, buff, och slipa.

En bilaga som kan göra en mycket stor skillnad i både känslan och driften av ett roterande verktyg är en böjlig axel. En böjlig axel är en flexibel roterande verktygsfäste som separerar motorns vikt från driften av biten. Detta både tillåter mer exakt drift i små utrymmen, men ger också mer precision i känsliga operationer, samt hjälper till att förhindra handtrötthet. Flex axlar kan monteras, men är inte gjorda för alla roterande verktygsmodeller.