Mining Effektiva Mine

April 30

I spelet Minecraft, är m ining en otroligt användbar praxis som ger dig snabb (men utmanande) innebär att erhålla starka mineraler som järn, redstone, och diamant. Du kan gruvan i ett antal olika sätt, så använd vilken metod som passar dig bäst.

Dessa gruv tips är inte strikta riktlinjer. Pröva dina egna metoder också.

Cave gruv

Cave gruv utmanar ännu givande. För att starta, måste du hitta en stor grotta - kanske medan du arbetar på en annan gruva eller utforska. Om du kan hitta en stor grotta, har du en användbar resurs till ditt förfogande.

Grottor är generellt mycket mörk - och i Minecraft, mörker betyder monster! Alltid vara på din vakt, bär vapen (och kanske rustningar), och lyser upp grottan med facklor:

Mining Effektiva Mine

Belysning din väg i en grotta äventyr

Cave gruv kan du få många spridda resurser utan att bära ut dina verktyg försöker plöja igenom stenen. Däremot kan grottor ibland vara dödliga labyrinter, och du kan förlora dina objekt om din avatar dör. Du måste bestämma om payoff i resurser är värt risken att förlora dem.

Cave gruvTips

Vid brytning i en grotta, helt enkelt lätta vägen och skumma väggarna för mineraler som du kan använda. Järnmalm är vanligt, men håll utkik efter det att hämta det, i alla fall. Om du kan bryta djupt nog, kan du finna användbara material såsom redstone, guld och diamanter. Men du kan också komma över lava - bane oförsiktiga gruvarbetare. Lava flyter långsamt och förstör objekt (och du!), Så undvik den och se till att dina värdefulla malmer inte faller någonstans nära den.

Raviner och raviner

Ibland, och samtidigt undersöka eller gruvdrift, kommer du över raviner. Dessa smala, djupa spalter kan visas under jord eller på ytan. Även raviner kan innehålla massor av lava och monster och är besvärliga att navigera, de utsätter en massa yta och är användbara för att hitta mineraler.

Om du gillar gruv- och merparten av din tid med en hacka, bygga en liten rastplats under jord. Ditt hus behöver inte vara placerat på gräs.

Branch gruv

Om du är ny till Minecraft och du ännu inte har vapen som behövs för att trotsa en grotta, gren-mining är ett effektivt sätt att få massor av sten och mineraler. Följ dessa steg för att gräva en filial gruva:

 1. Gräv dig framåt under jord.

  Gräv hur du vill, bara inte gräva rakt ner; du kan falla i en grop, eller in i lava.

  Längst ner på varje värld är ett lager av okrossbar berggrunden. Malm i Minecraft är vanligast beläget bara några kvarter ovanför detta skikt, så gräva fram din karaktärs y-koordinat är 13 eller så. (Tryck på F3 för att se detta värde.)

 2. Gräva en tunnel.

  Den minsta tunnel som din karaktär kan passa in är ett kvarter bred och två kvarter lång. Använd facklor för att lysa området, annars din tunnel kommer att locka oönskade gäster.
 3. Bygg fler tunnlar som förgrenar sig från den första.

  Genom att bygga extra tunnlar som delas av från huvudvägen, kan du leta efter malmer över ett stort område. Placera tunnlarna två kvarter ifrån varandra för att kunna inspektera en stor yta och inte missa något (se följande bild).

  Mining Effektiva Mine

  Kontrollera en stor yta

Branch mining är effektivt eftersom du kan få en hel del malmer effektivt. Men denna typ av gruv förbrukar många verktyg på grund av volymen av sten du gräva igenom, och producerar mycket mer kullersten än värdesaker. Branch mining är en användbar metod om du har tålamod, och ett projekt där du kan investera din förmögenhet av kullersten.

Trappa gruv

I trappan metoden, gräva dig djupt och snabbt söka efter grottor, hitta en lämplig plats för en filial gruva, söka efter mineraler på väg till destinationer, eller helt enkelt bygga en attraktiv trappa.

Sjunka bara ett kvarter i taget, eller annat du inte kan få tillbaka upp. Följande bild visar en trappa, som kräver minimalt med arbete.

Mining Effektiva Mine

Fallande en trappa i en gruva

Du kan hantverk trappblock (trätrappor, kullerstens trappor och andra) för att göra trappan uppstigning mindre beskatta (din karaktär blir hungrig när hoppar alltför många trappor). Du kan också höja taket för din trappa för att göra din härkomst snabbare och mindre trångt.

Sortering gruv

En stenbrott är den enklaste typen av gruvdrift, och gräva en är ett bra sätt att samla massor av gatsten - och se till att du inte missar något material. Gräva Helt enkelt en rektangel ur marken, och sedan ytterligare en under det, och så vidare, tills du har en ansenlig hål som du har grävt alla möjliga resurser. Bygg ett trapphus eller stege för att avsluta och återinträda i stenbrottet. Följande bild visar en klassisk stenbrott.

Mining Effektiva Mine

En klassisk stenbrott, med vinstockar för stigande och fallande

Även stenbrott producerar massor av material och kan brytas på ett säkert sätt, gräva en kräver stort tålamod och generellt är inte tillrådligt. Men om du tar den vägen, kan du enkelt återanvända stenbrott i underjordiska byggnader.