Vad är Buttercups?

May 5

Smörblommor är blommande växter, oftast med gula blommor, som är en del av Ranunculus familjen. Det finns massor av arter av smörblommor. Några odlas trädgårdsväxter, men de flesta är ogräs. Många smör växer vilt på vägkanter, ängar, parker och gräsmattor. Kronblad av många arter av smörblommor kurvan något uppåt för att bilda en subtil kopp eller skål form och deras form och gul färg står för sitt namn.

Vissa trädgårds experter konstatera att förekomsten av vilda smörblommor i trädgården gör att jorden ska innehålla lera troligt. Att ha god dränering i trädgården kan hjälpa till att förhindra tillväxt av smörblommor. De föredrar ofta en fuktig lerjord. Smörblommor är rejäla växter och om inte alla rötterna avlägsnas de tenderar att växa tillbaka.

The Giant amerikanska Buttercup är en populär typ av odlad trädgård perenna i USA. Det ser annorlunda ut än de flesta typer av smörblommor. The Giant amerikanska Buttercup växer i djup rosa, rött och vitt samt gult och dess kronblad är skiktade. Denna mängd buttercup växer bäst i full sol och oftast måste tas inomhus på vintern så behållare fungerar ofta bra för plantering av lökar.

Smörblommor användes som en källa av gula och röda färgämnen av vissa indianstammar såsom Potawatomi och Ojibwen till färg torkade gräs används för att göra korgar. De användes också i salvor inom folkmedicinen för att ta bort vårtor. Saven, törnen och saft av smörblommor som används direkt kan orsaka blåsor i munnen och på huden. Smörblommor är giftiga om ätit och de har en mycket bitter smak som gör att djuren att lämna dem ensamma. De förlorar mest av deras toxiner när de torkat.

Många minns barndomen spelet håller en buttercup under deras hakan. Om den gula färgen återspeglades på hakan som innebar personen gillade smör. Vissa konsthantverkare vilja pressa de små gula blommor och använda dem för att dekorera kort och brevpapper.

  • Smörblommor används i salvor inom folkmedicinen för att ta bort vårtor.