Hur blir jag en oenolog?

February 4

För att bli en oenolog eller en vinmakare, måste du älska allt om vin. Från druvorna till marknadsföring som gör en bra vingård stor, är det omöjligt att bli en oenolog utan en sann passion för vin. Bortsett från en önskan att lära sig och förstå allt om vin, är det också viktigt att få några nödvändiga kunskaper.

För att bli en oenolog, måste du också veta hur en vingård fungerar, hur man skörda druvorna, hur man ansöker kemi till vinframställning, och vinframställning i allmänhet. Alla dessa färdigheter måste noggrant förstås före att bli en vinexpert. Det finns i huvudsak två sätt att bli en oenolog. Det första sättet är att skaffa en praktikplats på en lokal vingård, och det andra sättet är att delta i ett universitet som har en vinodling program.

Om du råkar bo nära vingårdar, ta dig tid att besöka varje fastighet. Genom att tala med chefer, gå genom en vingård, och frågar om vinet processen kan du börja förstå hur vinet görs. Många vingårdar kräver ytterligare hjälp under skördesäsongen, vilket sker under hösten månader i de flesta delar av världen. Vingårdar som har små butiker på lokaler kan också kräva ytterligare hjälp. Försök att få ett jobb på en vingård är ett utmärkt sätt att bli en oenolog.

Alternativt kan du leta efter ett universitet nära dig som erbjuder en vinodling eller enology programmet. Dessa program blir mer och mer populärt som vin blir en större del av vardagen. Ofta har studenter som läser enology erhålls andra grader i vetenskapsrelaterade områden såsom mikrobiologi eller växtfysiologi, även förvärva denna typ av examen före studera enology är inte absolut nödvändigt.

Du kanske också vill överväga att skaffa en Master of Wine grad, som bara erbjuds av Institutet för Masters of Wine belägna i Storbritannien. Ackrediteringen är erkänd världen över, och det är en examen som hjälper dig att få lukrativa jobb inom vin fältet. Efter att ha fått on-the-job training eller en erkänd examen, kan du bli en oenolog.

Önologer kan hitta arbete genom att på vingårdar som vinproducenter, söka upp sommelier positioner i restauranger, eller genom att söka lärartjänster vid lokala universitet. Medan läget för en oenolog kan vara ett givande, är det ofta ett jobb som kräver många timmar. Om du är ute efter att bli en oenolog, börja med att lära dig allt du kan om vin, och sedan bestämma om du vill arbeta som praktikant eller delta i en universitet.

  • En vingård.
  • Vin jäsande i ett kar.
  • Glas vitt vin.
  • En sommelier visar en flaska vin till en kund.