Vad är Peanut Butter Chicken?

April 13

Jordnötssmör kyckling kan hänvisa till någon av ett urval av kyckling rätter som innehåller jordnötssmör som ingrediens på något sätt. Det kan vara en enkel kycklingsoppa som har jordnötssmör läggas nära slutet av tillagningen, eller det kan vara grillad kyckling som är glaserad med en jordnötssmör barbecuesås. Jordnötssmör kan användas i marinader för ugnsbakad kyckling, eller det kan vara en del av de vätskor som används för att belägga stekt kyckling eller friterad kyckling. En asiatisk stil jordnötssmör kyckling kan göras med hjälp av en beläggning som liknar thailändsk jordnötssås med soja och farinsocker. För extra textur, kan chunky jordnötssmör användas eller hela jordnötter kan hackas eller marken och blandas in i skålen.

Många jordnötssmör kyckling recept använder jordnötssmör i en tjock sås som rockar de bitar av kyckling i en soppa, gryta eller gryta. Dessa såser har en bas vätska - såsom kycklingbuljong, krossade tomater, vatten, kärnmjölk eller grädde - som hjälper till att bryta upp den tjocka jordnötssmör. Denna vätska blandas med jordnötssmör på låg värme så att fett och socker i jordnötssmör börjar mjukna och förvandla det till en krämig, flytande ämne. Kryddor och aromer såsom salt, peppar, honung, vitlök, soja eller ingefära kan tillsättas innan såsen får koka tills den har kombinerat. Efter detta kan kycklingen beläggas i såsen eller tillagas i samma panna med den, eller kan hällas såsen över kycklingen och bakat tills den reducerar och bildar en klibbig beläggning.

I vissa fall, kan jordnötssmör kyckling göras genom marine kycklingen i jordnötssmör. En marinad kan göras med jordnötssmör, kärnmjölk, vitlök och lök. Det kan ta längre tid än vanligt för smaker att penetrera kyckling, så marinaden kan behöva få arbeta i flera timmar eller över natten. När marinaden är klar, kan kycklingen muddras i mjöl och sedan panorera stekt eller friterad. Mjölet kan också ha jordnötter marken i den för en extra nötig smak.

När du använder en grill, kan jordnötssmör kyckling göras med en kryddig glasyr. Glasyren ofta bildas från jordnötssmör, honung, chilipeppar och Worcestershire sås. Eftersom kycklingen är grillning, är jordnötssmör glasyr appliceras upprepade gånger i flera lager. Det kan finnas en stor mängd socker i jordnötssmör, så kycklingen måste vändas ofta på grillen för att undvika förkolning.

  • En burk jordnötssmör.
  • Honung används som sötningsmedel i jordnötssmör kyckling.