Vad är Tai Chi musik?

February 18

Tai chi, eller tai chi chuan, är en populär form av meditation baserad träning härrör från kinesisk kampsport. Använda tai chi musik hjälper till att hålla den praxis rör sig en lämplig takt och hjälper till att hålla grupper samordnas under en klass eller demonstration. En tai chi instruktör kan lägga tai chi musik till klassen både för att förbättra stämningen och för att bidra till att upprätthålla en lugn, meditativ stämning som studenter rör sig genom den sekvens av tai chi former. Med flera sorter av tai chi musik tillgänglig, det kommer säkert att vara en typ av musik som passar en viss klass eller demonstration.

Traditionell tai chi musik är speciellt sammansatt för att gå tillsammans med de traditionella tai chi rörelser, hjälpa eleverna utför dem i rätt rytm och ordning samt i en takt lämplig för konkurrens. För att hitta tai chi musik speciellt avsedd för allvarliga praktiken bör man leta efter musik fastkilad till 88-hållning Yang långa formen, den kortare 24-hållning form eller ens för blanketter som är specifika för svärd tai chi eller kombinerade metoder. Musik kan hittas genom att söka med en online sökmotor eller genom att leta efter tai chi musik på en stor musik återförsäljare. Musiken är i allmänhet traditionell kinesisk musik, och det kan vara lugnande och behaglig att lyssna till för meditation, under massage eller bara för att stressa liksom för tai chi.

Fördelarna med tai chi har lett till att många människor att lära sig konsten att stressa, kondition och allmänna hälsan. Använda tai chi musik i kombination med regelbunden träning kan öka dessa fördelar genom att fördjupa den meditativa aspekten av praxis. Traditionell tai chi musik fastkilad till de former och ställningar, så att musiken kan också göra det lättare att komma ihåg tai chi grunderna och de specifika drag som utgör de olika sekvenserna.

I vissa fall är musiken som marknadsförs som tai chi träningspass musik helt enkelt långsam, New Age-stil musik som hjälper utövaren fokus på de meditativa aspekterna av praxis. Använda musik avsedd enbart för avkoppling eller meditation kan vara till hjälp, men det är inte så troligt att hjälpa till att komma ihåg de former. Det är viktigt att läsa beskrivningar föreskrivs tai chi musik att avgöra vilken typ av musik det är och hur det kommer att hjälpa en klass eller enskilda utövare. För dem som önskar musik särskilt avsedd för kampsport praktik, tai chi musik sannolikt inte kommer att uppfylla deras behov.

  • Traditionell tai chi musik fastkilad till olika former och ställningar.
  • Musik kan hjälpa till att hålla Tai Chi grupper samordnas.