Hur kan jag besluta om att köra eller flyga på min nästa semester?

August 12

Göra ett beslut om att köra bil eller flyga på din nästa semester ska ta flera saker i beaktande. Naturligtvis kan vissa semester inte tas av körning. Till exempel kan du inte köra till Hawaii om du bor i kontinentala USA. Andra områden är inte beläget nära en flygplats, gör körningen det enda valet. Men många människor tar semester vars destination är en som är tillräckligt nära för att köra till, även om enheten kan vara lång, och / eller ligger nära en stor flygplats.

Vid beslut om att köra bil eller flyga på din nästa semester, är en sak som bör beaktas kostnad. Om du kan få bra flygpriser till en viss plats kan det vara mer kostnadseffektivt att flyga. Men om du planerar att göra en hel del körning på din destination, kommer du då att hyra en bil. Du bör överväga flyg plus kostnad för hyrbil för att avgöra om flygande visar mer kostnadseffektivt.

Dessutom har antalet människor som går på semester gör skillnad i kostnad. Det kan vara billigare att köra om du tar en semester med familjen, istället för att köpa ett stort antal flygbiljetter. Även kostnaden för bensin i dessa dagar är dyrt, vanligtvis det kostar inte mycket mer om flera passagerare reser i samma bil, och köra kan då vara ett billigare alternativ än att köpa flera flygbiljetter. En person semestrande ensam, men kan få bättre affär genom att flyga, beroende på hur flyg biljettpriset kontra bensin kostnader jämföra.

En annan faktor som kan bidra till att avgöra om du ska köra bil eller flyga är det faktiska avståndet du måste köra. Detta skall jämföras med mängden semester tid du har. Om du bara har en kort tid att ta semester, kan flygande vara ett bättre alternativ, eftersom det tar mindre tid och ger dig mer tid att "semester." Å andra sidan, om du har en längre tid off, och köravstånd till din semester plats är inom en dag eller två avstånd, kan du fortfarande har gott om tid att njuta av din semester destination, och spara pengar genom att köra.

Det kan finnas skäl till att körningen kan vara mer attraktivt än att flyga. Du kan visa "Tvillingarna" som halva nöjet av semestern, särskilt om det finns saker att se eller göra längs den enhet som du skulle missa genom att flyga. Omvänt, om du ska köra genom områden som du inte tycker är intressant, kan flygande bevisa mycket mer praktiskt.

Du kanske vill ha i åtanke när du beslutar att köra bil eller flyga vad du behöver packa. Om du carting spädbarn och barn på en flygning, folk som behöver ta mediciner, eller planerar på att få massor av gåvor till familj på din semester, kan körningen bli lättare, eftersom du inte behöver gå igenom det extra besväret av flygplatssäkerhet när du har packat en massa saker. Du kan också spara pengar genom att lagra saker du behöver för en resa (som blöjor, meds, snacks, etc) i en bil istället för att köpa dessa saker när du når ditt mål. Om du reser till ett område som besöks av turister, räknar med att det mesta du kan behöva på semestern kan märkas upp i pris. Om du kan ta dessa saker med dig, kan du spara pengar.

Slutligen, fundera på hur du känner dig i frågan om huruvida att köra bil eller flyga. Du kanske känner mig väldigt nervös flygande, vilket gör körningen ett mer attraktivt alternativ. Alternativt kan du känna väldigt spänd när du kör, vilket inte precisera den bästa och mest avkopplande semester. När en metod "känns" bättre än den andra, gå med dina instinkter på vilken väg att välja. Glöm inte att alternativ till enheten eller flyga fråga inkluderar användning höghastighetståg som Amtrak eller Greyhound bussar för att komma någonstans du vill gå. Om du inte är ett fan av körning och hatar att flyga, kan ett tåg eller buss resa vara den bästa lösningen.

  • Flygbiljetter kan vara exensive, beroende på destination och antalet människor som seglar.
  • Det är bra att titta på flygbiljetter i förväg om resor, eftersom priserna kan variera.
  • Om du reser med spädbarn eller många objekt, överväga om flygande skulle vara svårare än att köra.
  • Vissa människor väljer att flyga under en semester så att de kan ägna mer tid till sin destination.
  • Fundera på hur långt du måste köra och hur mycket det kommer att kosta i jämförelse med tiden och kostnaden för att flyga till din destination.
  • Beslutet mellan körning och flygande kan lita på om du kommer att köra genom platser du tycker är intressant.
  • Vissa människor kanske väljer att köra till sin destination för att bättre njuta av landskapet.
  • Många väljer att flyga när de har begränsad tid till sin destination.
  • Bensinpriserna har en inverkan på hur dyrt det är att köra.
  • Med hjälp av en kommersiell busstrafik, såsom Greyhound, är ett alternativ till flygande eller körning.