Vad är Internetdelning?

October 4

Internetdelning är en process som innebär att upprätta en förbindelse mellan en mobiltelefon eller annan mobil enhet och en dator. Anslutningen kan skapas med hjälp av en kabel för att tjudra mobilen till datorn, eller någon typ av trådlös anslutning kan ge länken. I båda scenarierna, är syftet med tjudra att tillåta den mobila enheten för att få tillgång till Internet via anslutningen till datorn.

Kablar är en av de äldre sätt att upprätta denna typ av anslutning. I vissa fall kan användning av en USB-kabel få en säker anslutning som gör det möjligt för mobiltelefonen att dra nytta av hastigheten på datorn. En seriell kabel kan även användas för denna typ av uppkoppling också. En av de viktigaste nackdelarna med användningen av kabeln i uppbindning är att det finns en gräns för den sträcka som det är möjligt att ha mellan datorn och mobiltelefon eller handdator.

Trådlösa applikationer har blivit mer tillförlitliga under åren och nu utgör de mest flexibla sätt att tjudra en mobil enhet till en bärbar eller stationär dator. Infraröd trådlösa applikationer ger ett starkt samband som gör att slutanvändaren att flytta längre bort från datorn, även om utbudet kan vara något begränsad. Ett bättre alternativ idag är användningen av trådlös Bluetooth-teknik för att fastställa tjuder mellan de två enheterna.

Många människor använder sig av uppbindning utan att veta det. WiFi-anslutning är den senaste medel uppbindning. I huvudsak kan anslutningen göras via en WiFi hotspot och dirigeras via ett nätverk för att fastställa kopplingen till datorn. Som ett resultat, kan de två enheterna vara antingen i omedelbar närhet eller har en väsentlig mängd av avståndet mellan de två.

Uppbundna i alla dess former kan hjälpa slutanvändaren njuta av en högre grad av effektivitet och bekvämlighet. Medan en anslutning med hjälp av en fysisk kabel är fortfarande något begränsande, har den framväxande trådlösa tekniken gjort tjudra ett bärkraftigt alternativ för människor som aldrig ansåg detta sätt att tillgång till Internet innan.

Det är viktigt att komma ihåg att processen med uppbindning kräver en viss mängd resurser för båda enheterna. Det finns också behov av att se till att det finns mjukvara närvarande för att tillåta anslutningen ske, särskilt i en trådlös miljö.

  • En Bluetooth dongle som är bundna till en enhet.