Hur tar jag bort maltesiska Tear Stains?

August 7

Vissa hundraser som maltes är speciellt benägna att överdriven bristningar, vilket kan orsaka rödbrun färgning under ögonen. Flera kommersiella produkter och vanliga hushåll ingredienser kan användas för att avlägsna tear fläckar. Djurägare bör vara medveten om att varumärkena kommer tillbaka om orsaken inte behandlas. Maltesiska riva fläckar kan orsakas av många olika faktorer, bland annat mineralrika dricksvatten, blockerade tårkanalerna och loppor.

Djurägare kan prova att ta bort maltesiska riva fläckar med kommersiella produkter som är avsedda för detta ändamål. Bruksanvisning varierar beroende på vald produkt, så du bör noga läsa etiketten instruktioner. Annars kan vissa hushållsprodukter också ta bort riva fläckar. När du använder någon produkt, hemgjord eller kommersiellt, vara mycket noga med att undvika att få dessa ämnen i hundens ögon. Förutom att tillämpa en tår fläckborttagningsmedel, bör hundens ansikte regelbundet tvättas för att undvika åter färgning.

Blanda lika delar av väteperoxid och mjölk av magnesia, och sedan lägga precis tillräckligt majsstärkelse för att göra en tjock pasta. Denna pasta bör tillämpas noga på de maltesiska riva fläckar och masseras in i pälsen. Efter låta det torka över natten, bör den maltesiska ägare sedan tvätta ut väl och lägg en hundpäls balsam. Flera program kan behövas för att helt ta bort de maltesiska riva fläckar.

Efter behandling av hundens riva fläckar, bör djurägare prata med en veterinär om de möjliga bakomliggande orsaker. I vissa fall kunde hundens tårkanalerna blockeras, vilket kan kopplas till genetik. De maltes kommer sannolikt att behöva genomgå en operation för att få tårkanalerna öppnas så att de kan bevattnas ordentligt.

Om blocke tårkanalerna är inte orsaken till hundens riva fläckar, kan veterinären rekommendera antibiotika. Tylosin och tetracyklin används för att bekämpa maltesiska riva fläckar. Följ alla dina veterinär doseringsanvisningar noggrant. Det är inte allmänt rekommenderat att antibiotika används på lång sikt. En veterinär kan också ordinera ögondroppar eller salvor som är avsedda för användning i ögat för att förhindra överdriven sönderrivning.

Maltesiska riva fläckar kan ibland orsakas av mineralrikt vatten. Använda vatten på flaska för hunden kan hjälpa. Djurägare kan också sätta en liten mängd vit vinäger i hundens vatten, med godkännande av veterinär. Andra miljöfaktorer kan innehålla loppor, som kan orsaka irritation och kan även färgas pälsen med slaggprodukter, så djurägare bör samarbeta med veterinär för att kontrollera dem.

  • Kommersiella produkter finns tillgängliga för att behandla Maltese riva fläckar.
  • Ge en hund buteljerat vatten kan hjälpa till att förebygga riva fläckar.
  • Lägga till en liten mängd vit vinäger till hundens vatten kan hjälpa till att förebygga riva fläckar.