Hur att driva din bärbara dator på ett flygplan

October 5

Flygbolagen har hört dina rop på hjälp, och många av dem nu erbjuda växelström så att du kan använda din bärbara dator på många flygningar. Tre energischeman finns nu tillgängliga:

  • Växelström: Detta är makt du är van vid, är försedd med en standard amerikanska eller europeiska eluttag. Ibland är det en två stift uttag, och ibland finns det en jordad kontakt.
  • Cigarett likström: Denna typ av makt är detsamma som vad som erbjuds i bilen, med vad som fortfarande nyfiket kallas cigarettändaren. Du behöver en cigarett strömadapter för att använda denna typ av makt med din bärbara dator.
  • EmPower likström: Den vanligaste typen av laptop el tillgänglig på flygbolag är EmPower. Du behöver en speciell EmPower adapter för att använda detta system, eller så kan du använda en cigarett nätadapter / EmPower adapter - en adapter adapter.

Observera att nätadaptrar är inte universell. Du måste fråga flygbolagen om din flygning har en strömadapter som du kan använda, och dessutom se till att din plats är nära en strömadapter. En extra avgift kan också vara inblandade, även om de flesta av dessa adaptrar är i Business eller First Class, så du kanske redan har betalat extra avgift när du köpte din biljett.

Kom ihåg att din bärbara dator levereras med batterier. Använd dem när strömmen inte är tillgänglig. Bara för att flygplanet saknar något att plugga in om makten inte stava undergång för laptop dator förmågor väders.

  • Cigarett och Empower adaptrar finns överallt där bärbara godbitar säljs. Kontrollera även iGo webbplats.
  • AC betyder växelström. Det är samma typ av makt som kommer ut ur väggen i ditt hem eller kontor.
  • DC betyder likström, vilket är den typ av makt som du får från ett batteri.