Vad är kopplingen mellan kost och hjärtsjukdom?

December 3

Det finns ett direkt samband mellan kost och hjärtsjukdom. Ohälsosamma matvanor bidrar till tilltäppta artärer och fetma, som är riskfaktorer för att utveckla hjärtsjukdom. Förhållandet mellan en dålig kost och hjärtsjukdomar kan brytas av en hälsosam kost plan.

Livsmedel som innehåller mycket "onda" kolesterolet, som också är känd som low-density lipoprotein (LDL), orsakar plack byggs upp i artärerna. Detta leder slutligen till artärerna blir mer och mer smal. Ett tillstånd som plack byggs orsakar är åderförkalkning. De fetthaltiga avlagringar som orsakar åderförkalkning orsakar kärlväggarna att tjockna och blockera blodet från att rinna. Detta leder till hjärtsjukdomar.

Kranskärlssjukdom, vilket är en form av hjärtsjukdom, orsakas av förhöjda nivåer av dåligt kolesterol, vilket kan resultera i tilltäppta artärer. Vissa livsmedel som innehåller mycket dåligt kolesterol är kött. Både fläsk och nötkött är hög i LDL och bör konsumeras med måtta. Kött som kalkon och hjortkött är lägre i det onda kolesterolet än både gris- och nötkött. Ägg, smör och fet mat såsom pommes frites är också hög i det onda kolesterolet.

En kost som är rik på natrium kan också bidra till hjärtsjukdomar. Natrium har en negativ inverkan på blodtryck och kan vara en orsak till högt blodtryck eller göra det värre för dem som redan lever med högt blodtryck. I sinom tid leder detta tillstånd till hjärtsjukdomar.

Fetma är en orsak till hjärtsjukdomar. Inte bara fetma orsakar hjärtsjukdom, det ökar också både svårighetsgrad och risken för andra faktorer av hjärtsjukdomar, inklusive högt blodtryck och diabetes. Äta stora mängder av ohälsosamma, gödning livsmedel såsom snabbmat kan leda till fetma. Livsmedel som innehåller mycket enkla kolhydrater, såsom raffinerat vitt bröd, socker och fett, kan alla öka en persons vikt och leda till fetma.

Individer som har diabetes är också benägna att utveckla hjärtsjukdom. När en person hanterar hans eller hennes vikt och sockerintag, inträffar en minskning av risken för diabetes. Detta minskar i slutändan sannolikheten att utveckla hjärtsjukdom.

Övervakning av livsmedel en förbrukar kan bidra till en minskning i vikt och en minskad risk att utveckla hjärtsjukdom. Viktkontroll är en nyckel till att sänka riskfaktorerna för hjärtsjukdom. Äta fettsnål mat som färska grönsaker och frukter minskar ens chans att utveckla hjärtsjukdom och relaterade sjukdomar, såsom högt blodtryck. Till exempel, fiberrik kost gynnar en persons hjärthälsa.

En riktig kost och hjärthälsa går hand i hand. På samma sätt, en dålig kost och hjärtsjukdomar går ihop. Sammantaget en ohälsosam kost och hjärtsjukdomar ofta sammanfaller eftersom kost är en ledande faktor i orsakerna till vissa hjärtsjukdomar och deras bidragande faktorer.

  • En hälsosam livsstil minskar risken för att ha bröstsmärtor och en dödlig hjärtattack.
  • En väl balanserad kost är ett steg till ett friskt hjärta.
  • Äta hälsosam mat - och hoppa över skräpmat - kan förbättra en persons risk att utveckla hjärtsjukdom.
  • Hjärtat kan påverkas negativt av en dålig kost.
  • Att öka mängden fiber i dieten, antingen genom livsmedel eller kosttillskott, kan ha många healthbenefits, inklusive att minska risken för hjärtsjukdom.
  • Oljig livsmedel, såsom pommes frites, kan bidra till hjärtsjukdom.
  • En hjärt hälsosam frukost kan innehålla hela korn som havregryn samt fiberrika frukter.
  • En normal artär, en delvis igensatt artär, och ett fullt igensatt artär.