Vad är en infraröd Grill?

December 31

En infraröd grill kockar mat direkt, till skillnad från andra grillar som använder en indirekt metod för matlagning. Denna typ av teknik främst används inom den kommersiella industrin, men tillverkarna riktar nu husägare genom att göra dessa grillar lämpliga för bostadshus. Metoden för matlagning har tidigare patenterad i vissa länder, som löpte ut och tillåts andra tillverkare att ta upp och förfina tekniken. En infraröd grill är oftast dyrare än en vanlig gas eller kolgrill. Till fördelarna hör en större förmåga att tillaga kött jämnt och en mer effektiv användning av makt.

Vanliga grillar värma luften runt köttet eller grönsaker, långsamt laga maten som en ugn. En infraröd grill värmer racket maten sitter på, vilket resulterar i den mat som tillagas direkt. Maten tillagas snabbare, jämnare och mer framträdande droppmärken. Vissa restauranger använder denna typ av grill på grund av sin snabbhet och hur uppenbara de sear varumärkena är till kunderna. En infraröd grill ibland hemligheten bakom framgången när det gäller restaurang biffar, eftersom kunderna inte lätt kan duplicera resultat hemma.

En fördel med att använda en infraröd grill är att det kan hjälpa köttet bibehåller mycket av dess safter. Andra typer av grillar avbryta köttet i luften över en låga eller värmeelement med stora luckor i materialet som håller den på plats, så det finns en hel del möjligheter för köttsaft förloras. Infraröd grillar kan tillaga kött utan stora öppningar för köttsaften att fly. Dessutom kan dessa grillar laga snabbare än många andra typer av grillar. Många människor tror att kombinationen av snabbare matlagning och en grillning process som inte torkar köttet ger livsmedel av högre kvalitet.

En infraröd grill är oftast dyrare än andra grillar, endast delvis på grund av den avancerade teknik som används för att göra det. I USA, gjorde patent på tekniken inte ut förrän 2000-talets början, så en tillverkare hade monopol på att tillverka och sälja infraröda grillar. Sedan utgången, har fler tillverkare lagt infraröda grillar till deras monteringslinje, vilket slutligen resulterar i billigare men fortfarande relativt dyra grillar. Förutom deras bekostnad, infraröda grillar är svåra att reparera, och deras installation gör oftast dem svåra att ta bort från en webbplats. Innan du köper en infraröd grill, behöver en person att allvarligt överväga sin initial kostnad och långsiktigt underhåll.

  • En biff tillagas på en infraröd grill.
  • Grillad zucchini.