Vilka är de fem Komponenter i Fitness?

March 9

De fem komponenterna i fitness fungerar som en standard för att testa varje aspekt av fysisk kondition. De tre första komponenterna, cardiorespiratory uthållighet, muskelstyrka och muskeluthållighets, sysslar med rätt träning och underhåll av kroppens vitala system och muskulatur. Flexibilitet hjälpmedel riktig muskeloperation, medan kroppssammansättning är ett resultat av en adekvat utbildning inom de tre första komponenterna. Varje komponent representerar ett visst område i fitness nödvändig för att upprätthålla god hälsa och för kroppen att fungera på en optimal nivå.

Fitness innebär mer än att bara äta rätt och motionera. För att förbli så frisk som möjligt, måste den mänskliga kroppen ständigt prövas mot de fem komponenterna i fitness. Periodisk provning av varje komponent genom en serie övningar och mätningar är ett bra sätt att avgöra om kroppen är så passar som det ska vara.

Kardiorespiratorisk uthållighet är den första av de fem komponenterna i kondition och en av de viktigaste. Den fokuserar på att stärka hjärtat och lungorna, vilket är viktiga organ i att ge kroppens celler med välbehövlig syre. Kardiorespiratorisk uthållighet är att inte bara bevara styrkan i hjärta och lungor i vila men också för att se till att båda organen är kapabla att fungera under lång tid där stress och tilläggsarbeten läggs. Underlåtenhet att följa någon form av hjärt uthållighetsträning kan medföra en ökad risk för hjärtsjukdomar och misslyckande. Köra eller jogga är ett bra sätt att mäta sin hjärt uthållighet.

Den andra av de fem komponenterna i kondition är muskelstyrka. Detta är förmågan av kroppens muskler för att utöva en väsentlig mängd kraft under en liten tid. Muskelstyrka är lätt att mäta genom att lyfta vikter.

Muskulär uthållighet är den tredje komponenten och hänvisar till kroppens förmåga att upprepade gånger utföra uppgifter som inte kräver maximal mängd kraft som finns tillgänglig. Man hänvisar också till möjligheten att ständigt tillämpa kraft till ett objekt eller föremål under en tidsperiod. Muskulär uthållighet kan testas genom övningar som kräver ett stort antal repetitioner, såsom armhävningar, sit ups, eller pull ups.

Flexibilitet är den komponent av fitness som syftar till att maximera rörelseomfång tillgänglig för kroppens leder och från sina muskler. Stretching kan öka flexibiliteten och bör alltid göras före och efter varje kraftig motion. En fullt flexibel kropp har en lägre risk för muskelrelaterade skador.

Den sista av de fem komponenterna i kondition är kroppssammansättning, vilket indikerar mängden kroppsfett närvarande som ett förhållande av muskelmassa till fett. Kroppsfett är eventuellt överskott fet massa som inte krävs för att upprätthålla en väl fungerande. Kroppsvikt mätningar inte är en bra indikator på hälsan och bör inte användas för att bestämma fitness nivåer. Istället måste kroppssammansättning upprättas. För att uppnå en sundare kroppssammansättning, är det viktigt att följa en balanserad träningsprogram som fokuserar på dessa fitness komponenter.

  • Muskelstyrka mäts genom att lyfta vikter.
  • Gör armhävningar kan hjälpa till att bygga uthållighet i armar och bröst.
  • Jogging är ett bra sätt att mäta hjärt uthållighet.
  • Kardiorespiratorisk uthållighet är nyckeln till fitness.
  • Kroppens sammansättning är mängden kroppsfett en person har i förhållande till mängden av mager massa de har.