Använda kommentarer i bloggar

August 10

Du kanske inte inser det tills du får djupare in ditt bloggande livsstil, men bloggare spenderar en fantastisk tid spåra påverkan av deras bloggande. Det innebär att försöka lokalisera andra bloggar citerar deras arbete och räkna ut vem som pratar om dem. Blogga är inte bara om att skriva; det handlar om att framkalla andra människor att reagera, antingen på ens egen blogg eller i en annan blogg. Den macrologue, den stora blogg konversationen, uppmuntrar bloggare inte bara att delta utan att hoppas på en inflytelserik roll i det samtalet och tävla om den.

Aktuella bloggar är det mest sannolikt att gå med det inflytande loppet. Deras ägare menar allvar blogging, och de spåra sina ringar på bloggosfären. Casual bloggare - diarists, familjer blogging tillsammans, tonåringar bloggar i sociala nätverk, och många andra bloggare - inte bry med tekniker för själv förälskelse.

Om din blogg accepterar kommentarer (de flesta bloggar gör), kommentarerna du får är de mest direkta indikationer på att människor läser och svarar på dina grejer. Tenderar att era kommentarer - läsa dem, svara på dem som du känner flyttat till, och rensa ut de irrelevanta sådana - upptar någon gång i blogging livsstil. I vilken grad du är villig att sköta dina kommentarer kan avgöra i vilken utsträckning din blogg blir en konversation forum och stilen som du skriver poster.

Till stor del är kommentarer beställt bloggare som skriver i en konversation stil eller ens direkt begära kommentarer. Den gamla "Vad tror du?" riktad till läsekretsen i stort är en begäran (en något desperat inbjudan, som) för återkoppling. Vissa bloggare köra enkäter och undersökningar för att få lite trafik flyter i kommentarerna. Välkända bloggare locka kommentarer bara för att folk vill prata med dem eller på grund en kommentar som innehåller en länk till commentor blogg är en PR gambit.

I vilken grad du svarar på kommentarer kan också ange tonen. Bloggare som snabbt svarar kommentarer och leda diskussioner brukar få fler kommentarer än bloggare som i huvudsak föreläser på sin publik och lämna kommentarer obesvarade. Men det bör inte finnas någon dom detta synsätt; Vissa bloggare föredrar att låta läsarna prata sinsemellan. Det är en fråga om personlighet, verkligen. Om du är en konversation typ som tycker gruppdiskussioner, hittar du ett sätt att uppmuntra till deltagande från dina läsare. Om du är tystare, kommer din handstil förmodligen uppmuntra läsning men svarar inte. Om kommentarer gör dig obekväm först stänga dem. (Vissa blogging tjänster inte tillåter dig att inaktivera kommentarer.)