Vad finns ett grovkök?

September 8

Ett grovkök är ett extra rum som har byggts in i ett hem eller företag där tvätttillbehör lagras, samt rengöringsmateriel och andra hushållsapparater, till exempel en varmvattenberedare och ugn. Det brukar kallas en tvättstuga eftersom det oftast innehåller en tvättmaskin och torktumlare, samt olika rengöringsmedel. Det har ändrats från sin ursprungliga form genom årtiondena från en grundläggande grovkök rum till en mekanisk rum, och även ett runt förråd för poster som inte ständigt används.

Den huvudsakliga användningen för en grundläggande grovkök är som en gemensam tvättstuga. Den innehåller mycket ofta en tvättmaskin och torktumlare, tvätt tvål och tillsatser, samt hårtork blad och en kläder korg. Denna idé var att hålla de smutsiga kläder separata från resten av huset för att hålla dem borta från de gemensamma rum, som är ren och inbjudande. Eftersom alla nödvändiga objekt att göra tvätten är alla i samma område, gör det här hushållet uppgiften lättare att slutföra.

En annan användning för detta rum är för förvaring av föremål som inte är vanligt förekommande. Tvättstugan kan innehålla rengöringsmateriel för resten av huset, samt vitvaror såsom en mixer och stekning ugn. På detta sätt rengöring leveranser eller reservdelar husgeråd, inte i vägen i de viktigaste rummen, men de är lätt tillgängliga när de behövs. Det kan också låta den åkande att låsa farliga städare i ett rum för att skydda huset eller verksamhet för mindre barn.

Den sista uppgiften att tvättstugan används för är som en maskin rum. Många gånger varmvattenberedare och ugnar kommer att installeras inuti grovkök, vilket gör att maskinen kan hållas utom synhåll, men lätt att komma åt när de behöver underhåll. I vissa fall kommer den elektriska panelen även monteras på väggen i det här rummet, så att det är säkert från att manipuleras.

Ett grovkök kan i princip användas för alla typer av jobb som krävs. Eftersom det är ett separat rum det kan fungera som en tvättstuga, grovkök rum, maskinrummet, eller för lagring av något som behöver en plats. I byggnader där lagringsenheter inte är tillgängliga, många människor lagra ännu sina verktyg och stegar i tvättstugan. Så länge de huvudkomponenter, såsom tvättmaskin och torktumlare, kan nås, kan detta rum kan användas för nästan vad som helst ägaren behöver.

  • En elektrisk panel.
  • Ett grovkök kan innefatta en klädkorg.