Vad är några Utdöda Predators av människor?

August 5

Tvärtemot vad många tror i den utvecklade världen, det finns en hel del djur som kommer gärna bytes på mottagliga människor. Dessa inkluderar Saltwater krokodiler, den grå vargen, Great White Shark, tigrar, och flera andra. Under de senaste två århundradena, tiotusentals människor har dött av attacker från dessa djur, särskilt tigrar och krokodiler. Men i stort, människor regeringstid över dessa djur med verktyg som vapen och fällor. Detta var inte alltid fallet, eftersom det finns många utdöda rovdjur av människor som skulle ha terroriserat mänskligheten som den gigantiska krokodilen Gustave idag terroriserar de infödda på platser som Lake Tangianyika i Burundi.

Denna artikel kommer att fokusera på tre utdöda sann rovdjur av människor - Cave Hyena, Dire Wolf, och den gigantiska svenska ödla Megalania. Alla dessa djur funnits i över en miljon år och gick utdöda mellan 40.000 och 9.000 år sedan, starkt tyder på att människan var agent för utrotning.

The Cave Hyena var en underart av Spotted hyena som levde i grottor i hela Eurasien, inklusive så långt norrut som Beringia. Cave hyenor, som underarter av moderna hyena, var runt samma storlek och intelligens, men i genomsnitt hade de starkare bakkvartsparter som ursprungligen orsakade dem att kategoriseras som en egen art. Liksom moderna hyenor, som ibland lever på mänskliga barn, skulle grott hyenor varit rovdjur av människor, och skulle ha tävlat med dem för grottor. Grottor med alternerande cykler av Neanderthal och grotta hyena ben har upptäckts, och grott hyenor har implicerats som en fördröjning av faktor i mänsklig migration från Eurasien in i Nordamerika.

Den Dire Wolf var en större släkting till Grey Wolf med större tänder och skarpare carnassals, som skulle ha använts för att bryta ben, framgår av en omfattande tandslitage på många Dire Wolf fossiler. Den Dire Wolf bodde i Amerika, till skillnad från Grey Wolf som är infödd till Eurasia. Den Dire Wolf hade en mindre braincase än moderna vargar, vilket föreslog det var mindre intelligenta. Dess status bland rovdjur av människa är inblandad i sin evolutionära förhållande till moderna vargar, varav vissa konsumerar människor när de får chansen. I antikens Nordamerika, skulle Dire Wolves har tävlat nära med människor för mat och mark.

En annan av de troliga rovdjur av människa är jätteödlan Megalania, relaterat till den moderna Komodo drake men mer än dubbelt så stor. Moderna Komodo Dragons har observerats stalking människor och attackera barn, vilket gör det troligt att Megalania skulle ha uppvisat samma beteende. Megalania är den största ödlan som någonsin levt, når 7 m (23 fot) i längd och väger 620 kg (£ 1400) . Till skillnad från däggdjur rovdjur, skulle det ha haft en långsam ämnesomsättning, och var troligen ett bakhåll rovdjur. I en lång jakt, skulle människan har säkert kommit undan, men om de inte såg vad som skulle komma, skulle de bli biten av ödla två-fots käkar, vilket sannolikt var täckta med gift som käftar Komodo drake. Detta skulle ha lett till en plågsam död.

  • Grottan hyena var en paleosubspecies av fläckig hyena som ibland preyed på människor.
  • Vithajen är en av många levande rovdjur som kommer att attackera människor.
  • Neandertalarna var medlemmar av släktet Homo som ockuperade Europa före ankomsten av moderna människor.