Vilka är de olika typerna av Rhyme?

December 14

Mest folk tror att de vet vad ett rim är. Theyâ € ll punkt till två ord med identiska ljud i slutet, till exempel rätt och natt, eller ens erbjuda ett par som sjunger och vågad, men chanserna är theyâ € ll vara lite mindre säker på det. Egentligen finns det ett antal olika typer av rim. Rhymes, liksom poeterna själva, kan vara perfekt eller ofullständig, maskulina eller feminina, eller bara halvvägs där eller rent av sned.

Den perfekta rim är en av de mest populära typer av rim. Det är vad de flesta barn och vuxna känner igen. Dessa små skön marscherar i takt, med varje fonetiska bit efter den inledande ljudet av den sista stavelsen ett perfekt eko. Single-stavelse perfekta rhymes oftare återfinns i enkla poesi eftersom itâ € s lättare att hitta exakta ljud matcher efter ett ord som rim i tid, mim och kriminalitet.

Dessa enkel syllable perfekta rim är en form av maskulina rim. En annan typ av rim som är maskulin tillåter multisyllabic ord men endast om rim är på den sista stavelsen, såsom i paret Rör om och kompensera. Denna sista stavelsen måste också vara accent eller betonad stavelse att räknas som en maskulin rim.

Mer komplexa, mer spännande och vackrare till örat är, naturligtvis, feminina rim. Konsten att dessa typer av rim är att tonvikten inte kan vara på den sista stavelsen. Ett annat krav är att allt efter stressade syllableâ € s ursprungliga ljudet måste nästan rim. Passion och mode är feminina rim, därför, men passion och herrgård inte är det.

Imperfect rim gifta ljud som finns i ett ordA € s betonad stavelse med de som finns i en annan ordA € s obelastat stavelse, till exempel cling och gunga. Imperfect rhymes används med stor framgång genom smarta poeter som vet att de kan glida genom readerâ € s medvetna erkännande men ändå påverka deras undermedvetna uppskattning av dikten. Tyvärr är de också av sämre poeter som antingen donâ € t har en stark grepp om skillnaden mellan perfekt och ofullkomliga typer av rim och ärligt talat donâ € t vård.

Turning en ofullkomlig rim insidan ut omvandlar den till en annan typ av rim, en så kallad semi-rim. Här är den rhyming förbindelse vid slutet av ett ord och den föregående stavelsen i den andra. Ett exempel på halv rim hittas i rhyming paret lagning och skicka.

Sned rimmar lura readerâ € s öra med en stark vokal identifiering. Även kallad påtvingad eller sneda ramsor, de finns i rimma par exempel vann och stum. Deras kusiner, halva rhymes, bryr sig lite om vokalerna men hitta sin rimmade motivering endast i den slutliga konsonant eller konsonant kluster av ett par ord. Således, läger och halta är helt acceptabla halv rhymes.