Vad är Omsättningen?

March 1

En omsättning är någon typ av söta eller salta bakverk görs genom att fylla degen och sedan vika den över för att täta den. Ett antal livsmedel kunde anses omsättning, från piroger till calzones. Eftersom ingredienserna är prydligt instoppad innanför bakverk på ett bekvämt enda portion, omsättning är en populär mellanmål och picknickmat. Många butiker lagerför färska och frysta omsättningar, och de är också mycket lätt att göra hemma.

När gjorde sött, omsättningar använder ofta fruktfyllningar, men de kan också innefatta vaniljsås och söta ostar, eller blandning av vaniljsås och frukt. Frukten är kryddat med kryddor och socker, och typiskt blandas med mjöl eller majsstärkelse för att hålla den från att få alltför rinnande. Paj eller smördeg deg används för den yttre eller omsättningen, och den kan penslas med ett ägg tvätta att hjälpa försegla den och att ge det en jämn färg.

Savory omsättningar innehåller ofta ingredienser som kött, men de kan också vara vegetarian. En välsmakande pajdeg kan användas, men vissa kockar föredrar att använda en jäst deg, vilket kommer att vara mer rik och hjärtligt. Slutresultatet kan vara en formidabel livsmedel, särskilt om omsättningen är stor. Kyckling och nötkött är två vanliga ingredienser för salta omsättningar, och saker som rostade grönsaker och ost kan användas såväl som eller utöver kött.

I vissa fall är en omsättning utformad för att smaka bäst när det är varmt, helst färska ut ur ugnen snarare än uttjatade. I andra fall kan en omsättning ätas kall, nästan som en smörgås. I båda fallen, användning av förband och garnering är acceptabla, allt från glass på söta omsättning till Brunsås på savories. I fallet med en aromatiska omsättning, kan maten vara utformad för att agera som en hel måltid som serveras på en stor platta med eller utan garnering.

Vid omsättningar hemma, är fantasin den enda begränsningen på fyllningar. Kockar bör dock vara noga med att tjockna fyllningen, som en vattnig fyllning kan läcka ut av omsättningen medan den kockar. Detta är naturligtvis inte önskvärt. När du köper omsättningar i butiken, vara medveten om att färska omsättning kommer att pågå flera dagar i kylskåp, även om de kanske inte smakar så fantastiska som de annars skulle. Frysta omsättning kan hållas fram till utgångsdatum, men smaken kan vara mindre än optimalt mot slutet av denna tidsfönster.

  • Majsstärkelse, en av ingredienserna i omsättning.
  • Omsättningen kan göras med pajdeg.