Vad är en Precision Skruvmejsel?

March 15

Används främst för arbete med små, intrikata enheter, är ett precisionsskruvmejsel ett handverktyg med en liknande avsedda användning som en vanlig skruvmejsel, men som har en mindre formfaktor och en slankare handtag. Ibland kallas en juvel skruvmejsel, dessa små verktyg har smalare sizings av de platta och kors head design som sett på sina större motparter. Handtaget av en precisionsskruvmejsel skiljer sig också från en standard design i att det är vanligast rak och tunn i motsats till de skrymmande handtag på regelbundna skruvmejslar, som är utformade för att ge köpet att greppa verktyget samtidigt vrida.

Små enheter, t.ex. klockor, miniräknare, mobiltelefoner och datorer, kräver användning av en precisionsskruvmejsel för att genomföra reparationer. Hellre än att ta tag i handtaget för våld, är dessa mindre verktyg främst avsedd att rullas mellan fingrarna för att dra åt eller lossa skruvarna. Axeln hos ett precisionsskruvmejselhandtag terar vanligtvis grunda åsar, som löper från toppen till botten för att åstadkomma ett element av grepp medan handtaget roteras.

Det är mycket vanligt att hitta en precisionsskruvmejsel försedd med en fritt roterande bezel på botten, eller häl, på skruvmejseln handtaget. Denna funktion gör visst tryck som skall tillämpas på skruvmejseln med en hand eller ett finger medan handtaget roteras under ramen. Genom att tillhandahålla möjlighet att styra applicerat tryck med en hand och rotationskraft med den andra, är en mycket mer kontrollerad drift möjlig.

Precisions skruvmejslar köps ofta i set, som normalt består av mellan sex och åtta verktyg med tre eller fyra av varje skruvmejsel huvudet typ i olika diametrar och bredder. Det är även möjligt att köpa precisions uppsättningar torx-stil eller star-head skruvmejslar, som krävs för vissa elektriska apparater. Utbudet av tillgängliga stilar av precisions skruvmejslar är mycket stor; Valet av vilka hanterar stil att välja är egentligen bara beslutas av personliga preferenser. Vissa precision skruvmejsel set finns med magnetiserade axlar, vilket kan vara användbart när du arbetar i trånga ställen där det finns risk för en liten skruv förloras. På grund av effekten att magneter kan ha på datorkomponenter emellertid regelbundna uppsättningar är också tillgängliga.

Kravet på precision skruvmejslar har blivit vanligare eftersom tekniken har utvecklats till en punkt där flera mycket småskaliga hem reparationer utförs. Denna förändring i hur elektroniska apparater bibehålls, tillsammans med hobby elektroniska verk, har lett till att dessa verktyg blir allt lättare att hitta och köpa. På grund av storleken av elektriska komponenter som används i enheter i hemmet, skulle regelbundna stora skruvar vara besvärligt att installera och opraktiskt i mindre-form-enheter.

  • Precisions skruvdragare används ofta av urmakare.