Organisera Kostnader

October 14

Det har blivit uppenbart under de senaste åren att organisera ekonomin har blivit en viktig nödvändighet. Vad detta innebär är att du måste veta exakt vad du har att komma in och vad du har att gå ut. Detta innebär att du kommer att behöva veta vad man ska göra åt att organisera kostnader. Utan tvekan är utläggshantering den enskilt största aspekten av att organisera dina utgifter. I själva verket är detta en så viktig del av den finansiella världen, att det har funnits kompletta industrier byggts upp bara för att lösa problemet med att hantera kostnader. Det behöver inte vara så svårt som många människor gör det sig vara. Här är några enkla riktlinjer som hjälper dig att organisera dina utgifter.

  • Identifiera. Den första nyckeln att kostnadshantering är att faktiskt identifiera vad dina utgifter är. Det betyder att du måste sitta ner och tänka på allt som du gör med dina pengar. Detta behöver inte vara något verkligt genomarbetade; snarare kan det vara en enkel brainstorming utformad för att få dig att tänka på din ekonomi. Skriv ner allt du kan tänka dig och ställ listan åt sidan.
  • Håll koll. När du har identifierat dina utgifter, är det dags att jämföra denna förteckning till den äkta varan. Detta innebär att du skriver ner och hålla koll på varje nickel och dime som du spenderar under den kommande månaden. Det kanske låter fånigt, men som ett verktyg för kostnadskontroll, inget slår detta för att räkna ut var dina pengar går. Håll varje kvitto, varje räkning, och varje bit papper som du får i ett kuvert och sedan granska den i slutet av månaden.
  • Separat. Efter din månad har gått, är det dags att separera kostnader. Detta är ett viktigt steg i utläggshantering och organisera dina utgifter. Detta kommer att hjälpa dig att senare skapa en budget för dig själv att följa, samtidigt identifiera vad dina pengar faktiskt gör för dig. Skapa tre separata högar för dig att använda: Personlig, familj och affärs. Separata alla kvitton och papper i dessa tre högar och sedan börja lägga upp allt. Se till att du har summor för varje hög, och kollektivt.
  • Skapa en budget. När du har lagt upp allt, har du grunden för att skapa en budget. Budgeten är det mest elementära verktyg för grundläggande utläggshantering. Genom att utveckla en budget, har du ett mål för hur mycket pengar du kan spendera på dina olika utgifter varje månad, och du kan planera därefter. Vara så realistiska som möjligt i din budget, och hålla sig så nära den som möjligt.
  • Regelbundet se. Med en budget i handen, måste du börja följa den. Detta innebär att du med jämna mellanrum bör se över vad du spenderar, och vad du tar in, och jämför med din beräknade budget. På ett minimum denna typ av utläggshantering bör göras en gång i månaden, men det skadar aldrig att göra det när du får en ny faktura eller betala kontrollera.