Vad är Fördelning Omslag?

January 15

Även känd som uppdelning täckning eller nedbrytnings fördelar, är en typ av förmån eller skydd som ger bilister med tillgång till tjänster i händelse av att en täckt fordon lider någon typ av fel eller mekaniskt fel som lämnar föraren strandade uppdelning täcka. Omslag av denna typ omfattar normalt förmåner såsom bogsering till en verkstad och bistå föraren säkra transport hem. Tjänster av denna typ är ibland tillhandahålls genom medlemskap i motorföreningar, eller kan också vara tillgänglig som en fördel med bilförsäkring hölls på fordonet.

Det allmänna konceptet bakom uppdelning täcka är att hjälpa bilister som blir strandsatta när en täckt fordon upplever någon form av driftproblem. Till exempel, om sändningen i bilen skulle misslyckas medan bilisten är på väg hem från jobbet, locket kommer ofta ge bogsering tjänster gratis eller åtminstone till en rabatt. Det finns vissa former av uppdelning täcka att även kommer att tillhandahålla reparationer på plats för mindre frågor, som till exempel ett däck punktering.

Med de flesta former av uppdelning täcka, den täckta partiet eller fordonet har tillgång till tjänster som gör det möjligt att ta itu med den oväntade frågan med minsta olägenhet. Tillsammans med bogsering, många kommer också att ge strandsatta föraren med transport till ett hotell, eller ens bidra till att göra arrangemang för föraren att återvända hem. De flesta planer av detta slag ger mycket specifika detaljer om vad som ingår i de tjänster som erbjuds, och vilka omständigheter ska tillämpa för att hävda dessa olika fördelar.

Kostnaderna uppdelning täcka varierar, ofta baserade på omfattningen av tjänster som tillhandahålls. I vissa fall kommer skydd som tillhandahålls enligt villkoren i en försäkring plan vara mindre än liknande omslag som erhållits från en bilist förening. Vid andra tillfällen kan föreningar erbjuder planer som är konkurrenskraftiga med kostnaden och omfattningen av täckning som erbjuds av olika försäkringsbolag. Det är inte ovanligt att bilister att bära försäkring som ger åtminstone ett minimum av vägassistans, sedan använda sig av medlemskap i en bilist förening för att få tillgång till ytterligare förmåner. Detta är en särskilt användbart strategi för människor som tenderar att ofta reser med bil för affärer eller fritid.

Inte alla former av uppdelning täcka är desamma. Eftersom vägassistans som tillhandahålls av olika planer kan variera, bör konsumenterna bedöma omfattningen av täckning som tillhandahålls av medlemskap i en given förening eller som en del av fordonet försäkring plan. Då blir det lättare att avgöra vilken typ av händelser är eller inte omfattas, och ställa rimliga förväntningar på hur bra planen skulle vara för en given bilist.

  • Uppdelning täcka får betala för bogsering om en täckt fordon utvecklar överföringsproblem.