Vad är Crystal Cathedral?

November 7

Crystal Cathedral är en framstående hus för dyrkan som ligger i staden Garden Grove i delstaten Kalifornien i USA. Även om inte faktiskt konstruerat av kristall, inte den kristna kyrkan byggnad gör omfattande användning av tusentals rutor av hög kvalitet klarglas. Designen ger ett slående utseende som kan ses för miles, och ger ett hem till en av de största församlingarna i den reformerta kyrkan i Amerika.

Medan Crystal Cathedral är ofta som en megachurch, byggnaden faktiskt byggda långt innan termen kom in allmänt bruk. Arbetet med katedralen påbörjades i slutet av 1970â € s regi i Garden Grove Community Church. Pastorn för församlingen, Dr Robert H. Schuller, hade varit med kyrkan sedan starten 1955. Avslutat 1980, blev den Crystal Cathedral hem för inte bara Garden Grove Community Church församlingen, men också bas för verksamheten för sändning av predikningar av Dr Schuller till TV-stationer runt om i landet.

Utformningen av Crystal Cathedral uppmanar till användning av mer än tiotusen individuella glasrutor. Rutorna används för både väggar och tak i den övergripande designen. Snarare än att vara fastskruvat i ramen, är glasen hålls på plats med användning av ett silikonbaserat lim. Detta tillvägagångssätt gör det möjligt för Crystal Cathedral att tåla mindre skalv som är vanliga i området, samt hålla upp under jordbävningar.

Efter avslutad, höll kyrkorummet för knappt tre tusen tillbedjare i huvud helgedomen. Tillsammans med distinkt design, inrymmer Crystal Cathedral en vacker 320 rank piporgel som anses vara bland de bästa i landet. När församlingen började mötas i byggnaden efter avslutad och engagemang, formellt bytte de namn till Crystal domkyrkoförsamling.

Underhåll av Crystal Cathedral är en pågående process. Säkerheten i rutorna kontrolleras regelbundet, och ersättare sker efter behov. På grund av den massiva exponeringen av byggnaden genom lokala och broadcast ministerier, har funktionen av katedralen blivit en standard för byggandet av andra megachurches, även om ingen hittills utnyttja glaskomponenter i samma utsträckning. Den hög synlighet erbjuds genom utformningen av Crystal Cathedral har också gjort det möjligt för församlingen att utveckla ett brett spektrum av departement som kollektivt förvaltas under namnet Crystal Cathedral ministerier.

Dr Schuller officiellt avgick som Senior Pastor i Crystal Cathedral den 22 januari 2006. Sedan dess har Dr Robert A. Schuller utövat sin Fatherâ € s arbete som pastor för församlingen. The Crystal Cathedral fortsätter att erbjuda departement till en internationell publik, och ofta besöks av personer från många olika religioner.