Vad är en Hydram?

November 2

Den hydrauliska pistongen pump, eller hydram, är en typ av cyklisk pump som arbetar med användning av vatten som de metoder för att tillhandahålla kraftkällan för enheten. Hydrams har funnits under lång tid, och före tillkomsten av elektriska ledningar i offentliga byggnader i den senare 19th century, var en av de stora medel för att producera energi för användning i tillverkningsprocessen. Här är lite information om historia hydraulcylinder pumpar, inklusive återuppvaknandet av användning i todayâ € s moderna världen.

Den hydram har sitt ursprung i slutet av 18th century Frankrike. Joseph Michel Montgolfier skapade en design för en hydraulpump som var inspirerad av en design för en vatten- och luftdrivna liten motor som var i bruk i Storbritannien. Montgolfier installerat den nya enheten i hans pappersbruk på Voiron, och fann hydram sig vara mycket effektiv. Den engelska patentet på enheten säkrades på Montgolfierâ € s räkning av hans vän Matthew Bolton under 1797. Den hydram förfinades ytterligare 1816, och rättigheter till enheten ades slutligen förvärvades av Josiah Easton 1820.

Den Easton familjeägt en av de viktigare ingenjörstillverkare i Storbritannien, och snabbt gjort utmärkt användning av hydram i sina konstruktioner för kommunala avlopp och vattensystem. Den hydram också visat sig vara en tillgång i förberedelserna anpassade designs för markavvattning samt. Med tiden ansökningarna växte till att omfatta skapa privata system för herrgårdar, samt bevattningssystem för jordbrukssamhällen. Användning av hydram förblev populär förrän under senare delen av 19-talet, då utnyttjande av el gjorde användningen av elektriska pumpar mer kostnadseffektiv.

Under senare delen av 20-talet, började hydram att dyka upp på vissa platser. En del av motivationen för återupplivandet av hydram hade att göra med Back to Basics rörelsen, där individer och små samhällen valde att förenkla sina liv genom att söka energialternativ som ansågs vara mer miljövänlig. För detta ändamål hydram fann ökad användning på flera sätt. Ekologisk odling skulle ofta inkluderar användning av enheten som ett sätt att bevattning fält. Bostäder byggda av naturmaterial började utnyttja hydram som ett medel för att skapa vattenflödet in i hem från en fjäder eller väl.

Idag, många människor som söker alternativa energikällor fortsätter att skapa mönster som inkluderar hydram. I vissa fall sker det i utvecklade länder som ett sätt att bevara begränsade naturresurser. I andra delar av världen, är det hydram en viktig del av processen för att ge rent vatten som kan användas för att dricka, hygien, och matlagning. Medan hydram är inte troligt att någonsin återta statusen haft under större delen av 19-talet, det är ingen tvekan pumpen kommer att vara runt i många år framöver.