Vad är en latex säng?

September 27

En latex är en säng gjord med en kärna av latexskum, snarare än en uppsättning av fjädrar. Latex sängar ger mycket stöd och de kan variera från mjuk till fast i konsistensen, och till skillnad från sängar med fjädrar, bör de inte deformeras med tiden. Många tillverkare av latex sängar garanterar sina produkter för 20 år eller mer, hävdar att en latex säng bör pågå i decennier när den är korrekt vårdas.

Mjukhet nivån av en latex säng kan justeras på ett antal sätt. Skum med många stora hål tenderar att vara mjukare, medan mindre hål tenderar att ge en fastare säng. Latex Kärnan är också täckt i en mängd olika omslagsmaterial som kan användas för att justera mjukhet nivåer, inklusive minne skum som kommer följa med formen av en sovande kropp för ökad komfort. Vissa företag erbjuder konsulttjänster där människor kan bära tryckkänsliga kostymer och ligga på en säng för att se huruvida hot spots som indikerar höga tryckskillnader utvecklas, tillåter människor att hitta en säng som kommer att distribuera trycket jämnt över kroppen för ökad komfort .

Vissa företag erbjuder latex sängar med olika mjukhet zoner. I en enkel version, kunde de två sidorna av sängen har olika mjukhet nivåer så att människor som samar sömn kan få den nivå av stöd de behöver. Andra sängar kan distribuera fastare och mjukare områden över sängen på längden, varierande stöd för olika delar av kroppen för ökad komfort. Bäddmadrasser tillverkade av latex, minne skum, och andra material kan användas för att ytterligare justera mjukhet nivån av en latex säng.

Förutom att vara hållbara och långvariga, är latex också lämplig för allergiker. Det är naturligt allergivänliga och utan intresse för dammkvalster, vilket gör det att föredra framför andra strömaterial, särskilt om sängen är täckt av ett allergitestad lock. Latex sängar är också naturligt antimikrobiell, och de kommer inte hysa svampar heller, en klar fördel i en säng som kommer att användas under en längre tid.

Att köpa en latex madrass kan få kostsamma, särskilt om konsumenten använder tjänster av ett företag som skapar kundanpassade madrasser. Men över livet i sängen och användarna får de kostnader verkar acceptabelt. En välgjord latex säng kan förebygga skador, bidra till bättre sömn, och stödja människor med särskilda medicinska tillstånd, till skillnad från många andra typer madrass. Vissa personer kan också föredra att köpa en enda dyr madrass för 30 års användning, inte byter ut en madrass var fem till 10 år som det slits ut.

  • En välgjord latex säng kan bidra till bättre sömn.