Vad är Distal Biceps Tendon?

May 27

Den distala biceps senan är en av två senor nder en ände av biceps brachii muskeln i den främre armen till dess att fästa ben. Detta band av fibrös bindväv är belägen vid den distala eller nedre änden av muskeln, där den korsar armbågen och förbinder de båda huvudena av biceps till radien ben i underarmen. Utnyttja kraften skapas av sammandragning av biceps över armbågen, gör den distala biceps senan rörelse i båda lederna finns här möjligt.

Med ursprung på toppen av skulderbladet på coracoid processen och Tuberculum supraglenoidale respektive de korta och långa cheferna för biceps muskler uppstår från dess proximala sena. "Proximal" är en term för relativ läge används i anatomi att indikera närhet till bålen längs en extremitet. Biceps, sedan, har en proximal ände, som är närmast axeln, och en distal ände, som är vänd mot armbågen och därför längst bort från bålen. Därför är den distala biceps senan det lägre av de två, finns på den bortre änden av muskeln om cheferna konvergerar.

Liksom alla senor, är det består av band av kollagenfibrer som kan tåla en stor spänning och som utövar en dragning som skapas av muskeln på fästbenet. Denna speciella senan börjar vid basen av den övre armen strax ovanför armbågen och sjunker för att korsa två leder: den humeroulnar och proximala radioulnar lederna. Den förstnämnda är gångjärns leden av armbågen mellan överarmsbenet och armbågsbenet ben, medan den senare är den översta av de två lederna mellan radius och ulna ben, hittade precis under armbågen.

Det är på radioulnar leden att den distala biceps senan utövar mest kraft. Sätta på den radiella tuberositas, en grov benig eminens på insidan av strålbenet just nedanför armbågen, hjälper senan biceps muskeln att dra på radien under supination. Supination är handlingen att rotera underarmen handflatan upp; detta är den primära funktion biceps. Denna muskel hjälper också den djupare brachioradialis muskel i böja humeroulnar gemensamma eller böja armbågen. Som sådan är den distala biceps senan kan agera på två lederna på en gång, samtidigt böja armbågen och supinating underarmen som i att utföra en bicepscurl.

  • Som med alla senor, är den distala biceps senan som består av hårda band av kollagenfiber.
  • Den distala biceps senan ansluter en ände av biceps brachii muskeln i den främre armen till dess att fästa ben.